Autorităţile nipone au comandat o melodie rock pentru a-i face pe locuitori să stea departe de urşi

Publicat:

Poate rock and roll-ul proteja împotriva atacurilor urşilor? Asta speră cel puţin autorităţile unei regiuni din nordul Japoniei, care au comandat o melodie pentru a avertiza locuitorii cu privire la ameninţarea reprezentată de aceste animale, din ce în ce mai răspândite în zonele rurale, informează AFP, potrivit agerpres.

“Credeţi că puii de urs sunt drăguţi?” încep versurile melodiei, pe un fundal de tobe şi de riff-uri de chitară.


Citeşte şi: 100 de morţi într-o revoltă din închisoare! Preşedintele ţării declară ‘situaţie excepţională’ – Black News

“Uitaţi de acest mod naiv de gândire! Chiar lângă acest pui de urs este un părinte al său, iar el brusc vă va ataca! Mor, mor, mor – vă va ataca brusc!”, continuă versurile.

În replică la creşterea numărului de urşi din zonele rurale din nordul Japoniei, autorităţile din prefectura Iwate au comandat această piesă rock care va fi difuzată în toată regiunea.

Piesa a fost compusă şi interpretată de doi rockeri sexagenari locali şi oferă sfaturi cu privire la ce trebuie să faci atunci când te întâlneşti cu un urs, cum ar fi “să nu întorci niciodată spatele şi să fugi” sau “să faci pe mortul nu merge”.

Urşii sunt răspândiţi în Japonia şi declanşează în mod regulat vânători frenetice atunci când se aventurează în oraşe, unde au atacat şi chiar au ucis oameni.

Citeşte şi: Polonia cumpără mai multe elicoptere americane – Black News

Peste 3.300 de întâlniri cu urşi au fost raportate anul trecut în prefectura Iwate, faţă de doar 700 în 2017.

Autorităţile speră că melodia, care va fi difuzată în mall-urile locale până la 31 octombrie, va învăţa oamenii cum să se comporte atunci când întâlnesc un urs.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.