X

Autoritățile se pregătesc pentru organizarea examenelor de clasa a IX-a

Autoritățile se pregătesc pentru organizarea examenelor de clasa a IX-a

Rezultatele examenelor de absolvire a clasei a IX-a, precum și condițiile de organizare a examenelor din anul curent – au fost discutate de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare (ANCE) cu organele locale de specialitate în domeniul învățământului.

Citeşte şi: Liderul PLDM din Bălți îndeamnă la boicotarea alegerilor – Stiripesurse.md

Astfel, reprezentanții Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare au constatat că procentul de note de 10, 9 și 8 obținute de elevi la examenele naționale de absolvire a gimnaziului este semnificativ mai mare decât la examenul național de Bacalaureat, transmite Deschide.md.

Totodată, autoritățile au mai constatat că:

Toate aceste date urmează a fi luate în calcul de organele locale de specialitate în domeniul învățământului în organizarea examenelor în anul școlar curent.

Autoritățile se pregătesc pentru organizarea examenelor de clasa a IX-a

„Rezultatele examenelor naționale de absolvire, în condiţiile în care acestea sunt organizate şi desfăşurate în mod corect, reprezintă nu doar o estimare a performanţei elevilor, dar şi un instrument de evaluare a calităţii studiilor. Încurajăm instituțiile de învățământ și autoritățile locale să analizeze datele pentru a scoate în evidenţă necesităţile de formare continuă pe anumite discipline”, a menționat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

Un subiect important al ședinței l-a constituit și posibilitatea organizării sub monitorizare video a examenelor naționale de absolvire a gimnaziului. În acest sens, s-a discutat despre modificarea cadrului legal, costurile financiare pentru crearea și dotarea centrelor de examene, dar și cele pentru transportarea candidaților către centre.

Tags: Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare (ANCE)bacalaureatDan Perciunexamen
Categorii: Știrile zilei