Autoritorităţile de la Chișinău lansează Săptămâna Educației

Publicat:

Autoritorităţile de la Chișinău lansează Săptămâna Educației

În Republica Moldova va fi lansată Săptămâna Educației. Având un generic sugestiv „Moldova pentru Educație” acțiunea va include o serie de evenimente menite să mobilizeze întreaga societate pentru a crește calitatea procesului educațional în țară.

Ministrul Educației, Dan Perciun, a declarat astăzi într-o conferință de presă că Săptămâna Educației va reprezenta un pact social pentru depășirea provocărilor structurale care există în sistem.


Citeşte şi: Rachete trase din Irak către baza coaliţiei antijihadiste din Siria – Stiripesurse.md

„Obiectivul nostru este să lansăm un apel către întreaga societate de a ne mobiliza și a pune umărul pentru creșterea calității educației în Republica Moldova. Avem provocări structurale importante pe care trebuie să le depășim și le putem depăși doar împreună”, a declarat ministrul Dan Perciun.

Autoritorităţile de la Chișinău lansează Săptămâna Educației

Oficialul a făcut referire la rezultatele PISA pentru anul 2023, reiterând că 50% din elevii din Republica Moldova nu ating nivelul minim de competență.

De asemenea, Perciun a vorbit și despre lipsa cadrelor didactice în școlile din țară și a subliniat necesitatea unei bune cooperări în societate pentru depășirea provocărilor.

Dan Perciun a anunțat că Săptămâna Educației va fi lansată joi, 25 aprilie, la Mediacor. Agenda evenimentului va fi un plină și va include diverse activități de promovare a profesiei de pedagog, identificare a problemelor și soluțiilor din sistem cu participarea profesorilor, elevilor, părinților, partenerilor internaționali și reprezentanților mediului da afaceri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un deputat de la Kiev ne dă fiori reci: ‘Moldova ar putea fi următoarea ţintă a Rusiei’

Un deputat de la Kiev ne dă fiori reci: 'Moldova ar putea fi următoarea ţintă a Rusiei' Singurul drum pentru Ucraina și Rep. Moldova este Uniunea...

Achiziții de peste un milion de euro pentru securitatea frontierei de stat

Achiziții de peste un milion de euro pentru securitatea frontierei de stat Poliția de Frontieră va beneficia de o nouă achiziție de bunuri grație sprijinului...

Beijingul nu lasă loc de interpretări: ‘Indiferent care ar fi guvernul Taiwanului, există o singură Chină’

Beijingul nu lasă loc de interpretări: 'Indiferent care ar fi guvernul Taiwanului, există o singură Chină' Autorităţile chineze au afirmat luni, după preluarea funcţiei de...

Ucraina a doborât 29 de drone lansate de Rusia în timpul unui atac nocturn

Ucraina a doborât 29 de drone lansate de Rusia în timpul unui atac nocturn Forţele aeriene ale Ucrainei au anunţat luni că au doborât 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.