Autorul atacului armat cu tentă rasistă din oraşul italian Macerata deţinea un exemplar din Mein Kampf

Publicat:

Autorul atacului armat cu tentă rasistă soldat sâmbătă cu şase răniţi în oraşul italian Macerata deţinea un exemplar din Mein Kampf, cartea scrisă de dictatorul nazist Adolf Hitler, dar şi alte obiecte de inspiraţie fascistă, informează duminică EFE.

Carabinierii au difuzat duminică imagini de la percheziţiile efectuate la locuinţa mamei individului, unde au găsit cartea lui Hitler, steaguri cu crucea celtică şi un manual despre Republica Socială Italiană, instaurată de Benito Mussolini, conform agerpres.


Autorul atacului a fost identificat în persoana lui Luca Traini, un italian în vârstă de 28 de ani, care în dimineaţa zilei de sâmbătă şi-a condus autoturismul pe străzile din Macerata şi a deschis focul asupra unor persoane de culoare, rănind şase oameni.

Citește și : Siria dezminte acuzațiile SUA privind folosirea armelor chimice contra rebelilor

Agresorul, care a fost membru al Ligii Nordului (xenofobă), a fost reţinut la o oră după incident lângă monumentul soldaţilor căzuţi în timpul celui de-al doilea Război Mondial. El a executat salutul fascist şi era înfăşurat în steagul Italiei.

Traini, care va fi pus sub acuzare pentru tentativă de masacru şi rasism, a fost încarcerat la închisoarea Montacuto, din Ancona, în regim de izolare, potrivit mass media locale.

Anchetatorii încearcă acum să stabilească mobilul, care ar putea avea legătură cu asasinarea recentă a unei tinere italience din Macerata, o crimă pentru care a fost arestat şi închis un tânăr imigrant nigerian.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.