Autorul atacului terorist din Manchester a fost salvat din Libia chiar de marina britanică

Publicat:

Atacatorul sinucigaş cu bombă de pe Manchester Arena a fost evacuat din Libia, căzută pradă războiului civil, de către Royal Navy cu trei ani înainte de a ucide 22 de persoane la un concert pop în al doilea oraş ca mărime din Marea Britanie, scrie marţi Press Association (PA), potrivit agerpres.

Salman Abedi avea 19 ani când s-a urcat la bordul HMS Enterprise la Tripoli în august 2014 împreună cu fratele său mai mic Hashem şi cu peste 100 de cetăţeni britanici. Numele lui Abedi s-ar fi aflat pe o listă de cetăţeni blocaţi în Libia înmânată echipajului responsabil cu evacuarea. Nava i-a dus în Malta unde au luat un zbor spre Marea Britanie.


Citeşte şi: Imaginile din sateliat arată că Phenianul pregăteşte rachete balistice

În luna mai anul trecut, el a ucis 22 de persoane, inclusiv şapte copii, la un concert al cântăreţei Ariana Grande, cu ajutorul unei veste explozive artizanale.

Potrivit unui purtător de cuvânt al guvernului britanic, “în timpul deteriorării situaţiei de securitate din Libia în 2014, oficiali ai Forţei de Frontieră au fost desfăşuraţi pentru a ajuta la evacuarea cetăţenilor britanici şi persoanelor dependente de ei”.

Abedi era cunoscut serviciilor de securitate dinainte de atac.

Citeşte şi: Teheranul reacţionează la ultima declaraţie a lui Trump şi condiţionează negocierile

“Faptul că acest om a comis o asemenea atrocitate pe teritoriul Regatului Unit, după ce l-am salvat din Libia, a fost un act de trădare totală”, a comentat o sursă guvernamentală, citată de Daily Mail.

Fratele lui Salman, Hashem Abedi, este ţinut în închisoare în Libia de o grupare militară, dar guvernul britanic a solicitat extrădarea sa pentru a fi judecat pentru implicare în atac. Cererea a fost refuzată până acum.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.