Avarierea unor gazoducte din Crimeea, posibil act de SABOTAJ

Publicat:

Două gazoducte care alimentează Crimeea au fost avariate în urma unui posibil act de “sabotaj”, au anunţat miercuri autorităţile proruse din peninsula anexată de Rusia în martie 2014, relatează AFP, potrivit agerpres.

În regiunea Aluşta, în Crimeea, fuseseră semnalate marţi seara întreruperi de curent. O echipă trimisă să verifice starea reţelei a descoperit “că linia gazoductului suferise din cauze externe”, a indicat Comitetul naţional antiterorist (NAK) într-un comunicat, adăugând că nu exclude pista unui “sabotaj”.


Compania care operează gazoductele din Crimeea, Krîmgazseti, a comunicat miercuri că o a doua linie a fost avariată în regiunea Zaprudnoie, în sudul peninsulei.

Citeşte şi: Coreea de Sud refuză să se înarmeze nuclear şi reia colaborarea cu China

“Modul în care a fost avariat gazoductul poate lăsa să se presupună că este vorba despre un sabotaj”, a indicat pentru agenţia de presă RIA Novosti directorul companiei Serghei Tarasov.

Crimeea era dependentă aproape total de Ucraina în ceea ce priveşte aprovizionarea cu electricitate în momentul anexării sale în 2014 de către Rusia, iar peninsula a cunoscut de atunci numeroase întreruperi de curent, în special la sfârşitul lunii noiembrie 2016 după sabotarea unei linii de înaltă tensiune, care venea din teritoriul ucrainean.

Aceste întreruperi repetate au determinat Moscova să construiască un “pod electric” spre peninsulă prin strâmtoarea Kerci şi să investească masiv pentru modernizarea infrastructurilor sale electrice.

Arestările unor ucraineni în Crimeea pentru presupuse acte de spionaj şi sabotaj s-au înmulţit în ultimii ani. În august, Rusia a anunţat arestarea unui bărbat prezentat drept agent al serviciilor secrete ucrainene, care avea drept misiune să saboteze liniile de înaltă tensiune în peninsulă. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.