Avem zece candidați la funcția de primar al Capitalei

Publicat:

Avem zece candidați la funcția de primar al Capitalei

Primii 10 candidați la funcția primar general al municipiului Chișinău au fost înregistrați de către Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău. Totodată, dosarul lui Mihail Bagas a fost retras de către Partidul Liga Orașelor și Comunelor, care îl desemnase.

Contactată de IPN, președinta Consiliului, Viorica Gadîmba, a declarat că cei 10 candidați înregistrați sunt cei care au depus actele în prima zi, pe 19 septembrie.


Avem zece candidați la funcția de primar al Capitalei

Este vorba despre: Vasile Costiuc de la Partidul Democrația Acasă, Ruslan Codreanu de la Blocul electoral „Ruslan Codreanu”, Constantin Butucel de la Partidul Acasă Construim Europa, Ion Ștefăniță de la Mișcarea Respect Moldova, Diana Caraman de la Partidul Comuniștilor, Lilian Carp de la Partidul Acțiune și Solidaritate, Anatol Usatîi de la Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Vadim Brînzaniuc de la Partidul Social Democrat European, Ion Bulgac de la Coaliția pentru Unitate și Bunăstare și Adrian Albu de la Partidul Socialiștilor.

Viorica Gadîmba a menționat că tot ieri, a fost depus un demers din partea Partidului Liga Orașelor și Comunelor cu privire la retragerea lui Mihail Bagas. Consiliul l-a examinat și a emis o hotărâre prin care cererea a fost admisă. Respectiv, a fost ajustată ordinea preliminară în buletinul de vot.

Consiliul urmează să mai decidă în privința înregistrării lui Mihail Poleanschi de la Congresul Civic și Victor Chironda de la Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, care au depus actele pe 20 septembrie. De asemenea, urmează să fie examinat și dosarul lui Oleg Burlacu, desemnat de către Partidul Liberal Democrat, care a depus actele marți.

Pretendenții la funcția de primar general al municipiului Chișinău și la cea de consilier în Consiliul municipal Chișinău își pot depune dosarele până pe 6 octombrie inclusiv. Documentele prezentate sunt examinate de consiliul electoral de circumscripție în termen de cel mult șapte zile de la data primirii acestora.

Avem zece candidați la funcția de primar al Capitalei

Pe 5 noiembrie urmează să fie aleși 898 de primari și 11.058 de consilieri locali. Campania electorală va începe pe 6 octombrie.

Știri.md amintește că Mihail Bagas, candidat la funcția de primar al Capitalei, a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție, fiind cercetat în cadrul cauzei penale privind finanțarea ilegală a partidelor politice.

Acesta a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

În acest context, partidul Liga Orașelor și Comunelor a anunțat că își retrage sprijinul pentru activistul Mihail Bagas, pe care l-a desemnat în calitate de candidat pentru funcția primar al municipiului Chișinău. 

CITESTE SI

Serebrian vorbește despre provocările și perspectivele viitoare ale Transnistriei

Serebrian vorbește despre provocările și perspectivele viitoare ale Transnistriei Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a discutat într-un interviu despre provocările recente în relația cu Tiraspolul,...

România va adopta o rezoluție privind perspectiva europeană a R. Moldova

România va adopta o rezoluție privind perspectiva europeană a R. Moldova Parlamentul României va dezbate și adopta, în ședința de astăzi, 28 noiembrie, o rezoluție...

Igor Dodon vrea să renunțe la mandatul său din CMC

Igor Dodon vrea să renunțe la mandatul său din CMC Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, nu exclude că va renunța la mandatul său...

Un bărbat din Fălești a fost condamnat la închisoare

Un bărbat din Fălești a fost condamnat la închisoare Un bărbat de 55 de ani a fost condamnat la închisoare pentru un an și jumătate,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.