Avertisment de CANICULĂ în Pakistan. Temperatura aerului a depăşit 44 de grade Celsius

Publicat:

Autorităţile medicale au declarat cod roşu de caniculă în oraşul Karachi din sudul Pakistanului, după ce temperaturile au trecut de 40 de grade Celsius şi, chiar dacă oraşul se află într-o regiune de coastă, nu se mai înregistrează nicio adiere de vânt, conform DPA, potrivit agerpres.

“Le-am solicitat spitalelor, unităţilor medicale pentru copii şi clinicilor să fie gata pentru a rezolva eventuale urgenţe medicale” apărute în contextul acestui val de căldură, a declarat Nasir Durrani, un oficial din Karachi, unde un puternic val de căldură produs în iunie 2015 s-a soldat cu moartea a aproximativ 2.000 de persoane.


Citeşte şi: Cutremur în Africa de Sud. 13 mineri au rămas captivi în subteran

“Oamenii au fost sfătuiţi să nu iasă afară, să consume cât mai multe lichide şi să nu se expună la soare”, a adăugat oficialul pakistanez.

Temperaturile au depăşit, joi, la Karachi (20 de milioane de locuitori), 44 de grade Celsius şi ar putea atinge un nivel similar vineri, conform meteorologilor.

“Situaţia este înrăutăţită de nivelul foarte ridicat al umidităţii din atmosferă, de aproape 80%”, conform lui Shahid Abbas, şeful biroului meteorologic local.

Temperaturile sunt aşteptate să scadă începând de sâmbătă, când vântul va începe să bată din nou dinspre Marea Arabiei, răcorind atmosfera.

Citeşte şi: Opoziţia din Venezuela cere un absenteism în masă la alegerile prezidenţiale

Valul de căldură din 2015 a lovit oraşul în timpul Ramadanului, când musulmanii postesc de la răsărit la apusul soarelui, un factor care a contribuit la numărul mare de decese înregistrate.

Duminică 29 aprilie, temperatura a depăşit 50 de grade Celsius într-o localitate din apropiere de Karachi, stabilind un record mondial de temperatură pentru luna aprilie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova Trei biblioteci școlare vor fi modernizate și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.