Avertismentul lui Lukaşenko: Ne pregătim de război, şi spun făţiş acest lucru

Publicat:

Avertismentul lui Lukaşenko: Ne pregătim de război, şi spun făţiş acest lucru

Liderul autoritar din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a subliniat marţi intenţiile paşnice ale ţării sale în cursul unei vizite la Grodno, la graniţa cu Polonia şi Lituania, transmite dpa.

“Nu trebuie să ameninţăm pe nimeni. Nu vrem niciun teritoriu străin”, a declarat Lukaşenko, în remarci publicate de biroul prezidenţial. “Nu credeţi pe nimeni care spune că vrem să luptăm”, a îndemnat preşedintele belarus, în declaraţiile făcute cu prilejul punerii pietrei de temelie a unui spital, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

El a adăugat însă: “Ne pregătim de război, şi spun făţiş acest lucru”.

Lukaşenko a precizat că Belarus îşi echipează armata pentru posibilitatea unui atac, acuzând statele membre ale NATO Polonia şi Lituania de pregătiri de război, prin construirea de fortificaţii şi achiziţii de arme ofensive.

Şeful statului belarus i-a asigurat pe locuitorii din Grodno – care în perioada interbelică a fost teritoriu polonez – că “aparţin de Belarus”. “Nu vă vom ceda nimănui”, a notat Lukaşenko.

Aliat apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, Aleksandr Lukaşenko a autorizat folosirea teritoriului ţării sale pentru desfăşurarea forţelor ruse pentru invazia din Ucraina, lansată în 2022.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

La Gomel, în capătul opus al ţării, la graniţa cu Rusia şi Ucraina, gărzile naţionale au început un exerciţiu de trei zile pentru a testa pregătirea trupelor, a indicat Ministerul Apărării de la Minsk. Exerciţiul va testa de asemenea recrutarea de voluntari pentru apărarea ţării într-o perioadă de război.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

POTOP în China: 11 oameni sunt daţi dispăruţi

POTOP în China: 11 oameni sunt daţi dispăruţi Unsprezece persoane sunt date dispărute în China după ploile torenţiale din sudul ţării, care au provocat inundaţii...

Israelul promite, la începutul Paştelui evreiesc, noi lovituri dure împotriva Hamas

Israelul promite, la începutul Paştelui evreiesc, noi lovituri dure împotriva Hamas Israelul, care sărbătoreşte luni începutul Paştelui evreiesc, se pregăteşte să intensifice presiunea militară în...

Israelul atenţionează asupra dezvoltării de arme nucleare de către Iran

Israelul atenţionează asupra dezvoltării de arme nucleare de către Iran Preşedintele Israelului, Isaac Herzog, a atenţionat asupra dezvoltării de arme nucleare de către Iran, informează...

METEO: Se menține vremea instabilă

METEO: Se menține vremea instabilă Vremea instabilă se menține și astăzi. În mare parte, cerul va fi acoperit cu nori și izolat va ploua. CItește...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.