Aviația rusă a distrus cel mai mare depozit de muniții al jihadiștilor din Siria

Publicat:

Armata rusă a anunţat joi că a distrus în Siria ‘cel mai mare depozit de muniţii’ al coaliţiei jihadiste Tahrir al-Cham, formată în special din fosta ramură a Al-Qaida în această ţară, informează AFP, conform agerpres. 

‘Aviaţia rusă a distrus cel mai mare depozit (…) de muniţii al (grupării) Tahrir al-Cham, lângă Abou Douhour’, în provincia Idlib (nord-vest), a transmis purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, generalul Igor Konaşenkov, într-un comunicat.


Acest depozit subteran conţinea ‘peste o mie de tone de muniţii’, în special pentru artilerie, potrivit aceleiaşi surse.

Citește și: Porți deschise și nu prea. Germania este țara care a trimis ÎNAPOI cel mai mare număr de solicitanți de azil

Anunţul intervine în condiţiile în care armata rusă a afirmat miercuri că l-a rănit grav, într-un raid aerian, pe liderul Tahrir al-Cham, Mohammad al-Joulani, susţinând că aceasta se află ‘într-o stare critică’ şi că şi-a pierdut un braţ, informaţie dezminţită de formaţiunea jihadistă, cunoscută înainte sub numele de Frontul al-Nusra.

Cu toate acestea, Ministerul Apărării rus a insistat joi că Mohammad al-Joulani a fost grav rănit, afirmând că el se află ‘în comă’ şi asigurând că acest lucru a stârnit debusolare în rândurile teroriştilor din întreaga provincie Idlib.

Potrivit generalului Konaşenkov, aviaţia rusă a efectuat de asemenea un raid ce a vizat o reuniune a unor responsabili jihadişti, ucigând ’49 de combatanţi, dintre care şapte comandanţi’ ai Tahrir al-Cham în provincia Idlib.

Armata rusă, care intervine în susţinerea regimului lui Bashar al-Assad, a anunţat miercuri că a ucis 12 comandanţi ai acestei coaliţii jihadiste, dintre care unul dintre apropiaţii lui al-Joulani, şeful serviciului de securitate al grupării, Ahmad al-Giza.

Aceste operaţiuni au fost întreprinse de aviaţia rusă ca urmare a unui atac împotriva unor elemente ale poliţiei militare ruse la 18 septembrie în regiunea Hama, care se învecinează cu Idlib (nord-vest), atac în care nu s-au înregistrat victime.

Citește și: ISIS moare, dar nu se predă. Jihadiștii vor crea în online un CALIFAT VIRTUAL (experți)

Această formaţiune jihadistă şi-a anunţat ruptura de Al-Qaida în iulie 2016. Formată mai ales din sirieni, ea atrage numeroşi insurgenţi prin mijloacele sale financiare şi mai buna organizare. Ea i-a alungat pe foştii săi aliaţi insurgenţi din aproape toată provincia Idlib.

După luni de acalmie, această provincie este vizată în ultimele săptămâni de bombardamente intense ale forţelor pro-regim şi ruse.

De la intrarea Rusiei în război în 2015 pentru a susţine regimul, forţele aeriene ruseşti au efectuat sute de raiduri.

Conflictul din Siria s-a soldat cu peste 330.000 de morţi din 2011 până în prezent, cu milioane de persoane strămutate şi refugiaţi, cu pagube şi distrugeri de amploare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.