X

Avionul cu alertă de bombă la bord a aterizat în siguranţă

Toţi pasagerii şi membrii echipajului avionului companiei aeriene low-cost singaporeze Scoot nevoit să revină joi pe aeroportul de decolare în urma unei alerte de securitate privind prezenţa unei bombe la bordul aeronavei au fost debarcaţi în siguranţă, a anunţat poliţia singaporeză, citată de Reuters şi Xinhua, potrivit agerpres.

De asemenea, poliţia a precizat că după verificarea avionului şi a bagajelor a trei pasageri – persoana care a anunţat prezenţa bombei şi doi companioni – nu a fost identificată nicio ameninţare.

Citeşte şi: Cadou de Paşte. SUA pregătesc sancţiuni dure pentru oligarhii ruşi

Două avioane militare F-15SG au răspuns apelului pilotului aparatului de zbor ce efectua zborul TR634 între Singapore şi oraşul thailandez Hat Yai şi au escortat avionul civil din zona Mării Chinei de Sud înapoi către aeroportul Changi, a declarat ministrul singaporez al apărării, Ng Eng Hen.

”Pentru piloţii Forţelor aeriene singaporeze, care sunt la datorie 24 de ore din 24, şapte zile din şapte, orice ameninţare este considerată reală până la proba contrarie”, a adăugat oficialul singaporez pe pagina sa de Facebook.

Compania aeriană Scoot a declarat că toţi cei 173 de pasageri şi şase membri ai avionului, un model Airbus A320, sunt în siguranţă şi că zborul TR634 a fost reprogramat pentru joi seara.

Citeşte şi: Un avion militar s-a prăbuşit în Coreea de Sud 

Autorităţile aeroportuare din Singapore au anunţat că au mobilizat resurse la sol pentru a ajuta la finalizarea anchetei poliţiei în legătură cu acest incident.

Avionul decolase de pe aeroportul singaporez Changi joi, la ora locală 13:20 (05:20 GMT), iar compania aeriană Scoot a anunţat că aeronava a revenit în siguranţă la Singapore la 15:23 (07:23 GMT).

Tags: aeroportul ChangiAirbus A320avion de pasageriScootsingapore
Categorii: Știrile zilei