Aviz amatorilor! SUA şi UE pregătesc noi sancțiuni pentru cei care încearcă să destabilizeze situația din Moldova

Publicat:

Aviz amatorilor! SUA şi UE pregătesc noi sancțiuni pentru cei care încearcă să destabilizeze situația din Moldova

Statele Unite ale Americii (SUA) și țările din Uniunea Europeană (UE) pregătesc noi sancțiuni pentru cei care încearcă să destabilizeze situația în Republica Moldova.

Declarația a fost făcută de șeful diplomației de la Chișinău, Mihai Popșoi, într-un interviu pentru NewsMaker.


Citeşte şi: Crearea blocului „Victoria” este o trădare de patrie – Stiripesurse.md

Ministrul de Externe a dat asigurări că autoritățile nu vor permite ca oligarhii fugari, care mai întâi ar fi jefuit țara, iar acum s-ar folosi de sărăcia de aici, sperând că se pot întoarce pentru a continua să o fure, să acționeze împotriva cetățenilor.

„Instrumentele internaționale pe care le au SUA, UE și țările UE sunt suficient de puternice pentru a-i lăsa pe oligarhii, care au jefuit mai întâi Moldova și acum folosesc această sărăcie pentru propriile interese, sperând să se întoarcă în puterea aici și continuă să fure și să trădeze Moldova, fără iluzia „inviolabilității”. Nu vom permite acest lucru și suntem siguri că cetățenii Moldovei nu vor dori să se întoarcă la vremurile infame când Moldova a fost ruptă în bucăți din cauza poftelor oligarhilor care au devenit ținta sancțiunilor. Sancțiunile se vor adânci și se vor extinde asupra celor care cred că pot scăpa acționând împotriva intereselor cetățenilor și ale țării”, a declarat Mihai Popșoi.

„Șor crede că poate rămâne nepedepsit, cât se bucură de adăpostul Kremlinului”

Ministrul de Externe a comentat, inclusiv, banii, în proporții deosebit de mari, pe care fugarul Ilan Șor îi virează în Moldova. În cel mai recent caz, doar într-o singură zi, oligarhul, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, care este vizat în nenumărate sancțiuni pentru tentativa de a destabiliza Moldova, a trimis în Moldova, prin mai multe persoane, peste 20 de milioane de lei. Mihai Popșoi declară că este „puțin probabil” ca banii pe care Șor îi investește în Moldova să îi aparțină.

Aviz amatorilor! SUA şi UE pregătesc noi sancțiuni pentru cei care încearcă să destabilizeze situația din Moldova

„Este puțin probabil ca acești bani să îi aparțină, iar dacă îi aparțin – sunt din miliardul furat. Dar majoritatea acestor fonduri vin acum de la Kremlin, pentru a scoate Moldova de pe cursul european. (…) Regimul de sancțiuni are limitări geografice. Acum, dacă încearcă să ajungă într-o țară occidentală, vom vedea ce se întâmplă. Este clar că atâta timp cât se bucură de adăpostul Kremlinului, crede că poate rămâne nepedepsit, dar nu va fi întotdeauna așa, pentru că sancțiunile internaționale au capacitatea de a bloca fluxurile financiare, indiferent unde te afli”, a declarat Mihai Popșoi.

Șeful diplomației de la Chișinău a dat asigurări că autoritățile vor întreprinde toate măsurile necesare pentru a împiedica oligarhii fugari să destabilizeze Moldova sau să meargă împotriva vectorului de eurointegrare sau a voinței cetățenilor.

„Încălcarea legii prin darea de mită a alegătorilor, amenințările la adresa integrității teritoriale și a păcii în Moldova trebuie pedepsite prin lege. Și așa va fi”, a conchis Mihai Popșoi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Spania a recunoscut oficial statul Palestina

Spania a recunoscut oficial statul Palestina Guvernul spaniol a adoptat marţi, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Miniştri, un decret prin care recunoaşte oficial...

7 000 de euro și „s-a rezolvat cu poliția”. Un bărbat a fost reținut pentru trafic de influență

7 000 de euro și „s-a rezolvat cu poliția”. Un bărbat a fost reținut pentru trafic de influență Un bărbat din capitală  a fost reținut în...

Victor Chironda nu-l cruţă pe Ceban: ‘A scufundat orașul în datorii’!

Victor Chironda nu-l cruţă pe Ceban: 'A scufundat orașul în datorii'! Consilierul municipal Victor Chironda vine cu noi critici față de primarul de Chișinău, Ion...

Programul Prima Casă Plus devine accesibil din iulie

Programul Prima Casă Plus devine accesibil din iulie Programul Prima Casă Plus devine accesibil din luna iulie curent. Citește și: Încă o parohie a trecut la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.