Avocaţii Kenneth Starr şi Alan Dershowitz se alătură echipei de apărare a preşedintelui Trump

Publicat:

Avocaţii Kenneth Starr şi Alan Dershowitz se alătură echipei de apărare a preşedintelui Donald Trump în procesul de “impeachment”, au indicat vineri consilierii juridici ai şefului statului şi o altă sursă, transmit Reuters şi AFP, scrie agerpres.

Kenneth Star, fost procuror, este cunoscut pentru ancheta privind relaţia extraconjugală dintre Bill Clinton şi Monica Lewinsky, care i-a atras preşedintelui democrat de atunci o procedură similară de impeachment, în finalul căreia senatorii nu au dispus de suficiente voturi pentru destituirea sa.


Citește și : Zelenski cere autorităților să investigheze incidentul privind înregistrările audio

În ce-l priveşte, Alan Dershowitz, profesor de drept la Harvard, este cunoscut de decenii în mediile legale din SUA şi a făcut parte din echipa de avocaţi care a obţinut în 1995 achitarea fotbalistului şi actorului O.J. Simpson, care era acuzat că şi-a asasinat soţia.

Echipa legală a lui Trump a subliniat că Dershowitz este “nepartizan în ce priveşte Constituţia” şi s-a opus destituirii lui Bill Clinton, iar prin participarea sa la procesul lui Trump din Senat “doreşte să apere integritatea Constituţiei şi să împiedice crearea unui precedent constituţional periculos”.

Citește și : Fostul şef al Serviciului Naţional de Securitate al Armeniei, Goergy Kutoyan, găsit mort la Erevan

În fruntea avocaţilor lui Trump se vor afla consilierul Casei Albe Pat Cipollone şi avocatul particular al preşedintelui, Jay Sekulow.

Casa Albă a decis să nu participe la ancheta de punere sub acuzare din Camera Reprezentanţilor, dominată de democraţi, iar procesul din Senat, început săptămâna aceasta, le va da pentru prima dată avocaţilor preşedintelui ocazia de a-şi prezenta argumentele.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.