Avocaţii lui Trump cer Senatului achitarea ‘IMEDIATĂ’ a preşedintelui

Publicat:

Avocaţii lui Donald Trump au cerut luni Senatului american, unde va avea loc procesul de destituire a preşedintelui republican, achitarea ‘imediată’ a acestuia, transmite AFP, scrie agerpres.

Procesul care va începe marţi este ‘o pervertire periculoasă a Constituţiei’, afirmă avocaţii, într-un memorandum de 110 pagini înaintat camerei superioare a Congresului.


Citește și : Moţiune de cenzură împotriva guvernului de la Sofia pe tema crizei apei în vestul Bulgariei

‘Senatul ar trebui să respingă actul de acuzare şi să-l achite pe preşedinte imediat’, mai scriu aceştia.

Întrebate despre strategia pe care mizează pentru a obţine o achitare rapidă, surse apropiate echipei care îl apără pe preşedinte au refuzat să intre în detalii.

‘Încercăm să demonstrăm că aceste capete de acuzare sunt în mod clar nefondate, prin urmare (…) ar fi putut fi respinse de la început’, a afirmat o sursă, denunţând un proces ‘ilegitim încă din start’.

‘Preşedintele nu a făcut nimic rău’, a adăugat sursa, apreciind că niciunul dintre martorii audiaţi în ancheta Camerei Reprezentanţilor nu a sprijinit acuzaţiile directe împotriva lui Donald Trump.

Citește și : Franţa i-a propus Greciei ajutorul său pentru repatrierea solicitanţilor de azil respinşi

Acesta este acuzat că a cerut Ucrainei să-l ancheteze pe potenţialul său adversar în alegerile prezidenţiale din noiembrie, fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden, şi că a exercitat presiuni asupra Kievului, condiţionând deblocarea unui ajutor militar crucial pentru acesta de deschiderea unei astfel de investigaţii.

Camera Reprezentanţilor, dominată de democraţi, l-a pus oficial sub acuzare pe Trump în decembrie pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului, însă republicanii, majoritari în Senat, fac front comun în spatele preşedintelui, ceea ce ar trebui să-i garanteze acestuia achitarea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.