Avocatul poporului din Rusia propune pedepsirea străinilor pentru rusofobie şi extremism

Publicat:

Avocatul poporului din Rusia cere pedepsirea străinilor pentru rusofobie şi extremism

Avocatul poporului din Rusia, Tatiana Moskalkova, le-a propus marţi deputaţilor ruşi să examineze posibilitatea de pedepsire a străinilor pentru rusofobie şi extremism în raportul său de activitate pe 2023, pe care l-a prezentat în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus), relatează EFE, potrivit stiripesurse.ro.

“Merită să fie discutată ideea creării unor mecanisme juridice eficiente care ar face posibilă urmărirea penală a cetăţenilor şi oficialilor străini pentru rusofobie şi manifestări de extremism, precum şi înăsprirea pedepselor pentru astfel de acte”, susţine Moskalkova în raportul său.


Citeşte şi: Mai multe ţări de pe flancul estic al NATO se reunesc la Riga – Stiripesurse.md

Moskalkova a denunţat o “rusofobie fără precedent” dezlănţuită – în opinia sa- în Occident şi în cadrul organizaţiilor internaţionale aflate sub influenţa acestuia, care a căpătat forme şi mai agresive în 2023.

Avocatul poporului din Rusia cere pedepsirea străinilor pentru rusofobie şi extremism

“Există mai mult decât suficiente exemple ale acestei nebunii care nu întâmpină nici cea mai mică condamnare din partea comunităţii internaţionale”, a declarat oficialitatea rusă.

Ombudsmanul a propus guvernului să ia în considerare măsuri de sprijin în Rusia pentru cetăţenii ruşi care sunt deportaţi, deoarece legislaţia ţării acordă statutul de refugiat doar străinilor.

În acest sens, Moskalkova a spus că este o situaţie care necesită un răspuns din cauza “acţiunilor neprietenoase ale unui număr de ţări şi a numărului tot mai mare de petiţii pentru apărarea drepturilor cetăţenilor ruşi deportaţi din ţările baltice (Estonia, Letonia şi Lituania) şi din Scandinavia”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Canotorul Serghei Tarnovschi a devenit campion european

Canotorul, Serghei Tarnovschi a devenit campion european Canotorul Serghei Tarnovschi a devenit campion european, rezervat seniorilor. Sportivul a cucerit medalia de aur în proba de canoe...

Zelenski: Rusia şi liderii săi ‘nu sunt pregătiţi pentru o pace justă’

Zelenski: Rusia şi liderii săi 'nu sunt pregătiţi pentru o pace justă' Rusia şi liderii săi "nu sunt pregătiţi pentru o pace justă", a acuzat...

Meta amână antrenarea sistemelor sale de AI pe informațiile utilizatorilor din Europa

Meta amână antrenarea sistemelor sale de AI pe informațiile utilizatorilor din Europa Meta amână antrenarea sistemelor sale de AI pe informațiile utilizatorilor din Europa, dar...

Maia Sandu, discurs despre pace în Elveția la Summitul dedicat Ucrainei. La ce s-a referit

Maia Sandu, discurs despre pace în Elveția la Summitul dedicat Ucrainei. La ce s-a referit Șefa statului, Maia Sandu, a ținut un discurs la Summitul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.