Azerbaidjanul a preluat controlul asupra unor părţi din Nagorno-Karabah

Publicat:

Azerbaidjanul a cucerit mai multe localităţi din Nagorno-Karabah în conflictul cu Armenia asupra regiunii locuite de o majoritate armeană, au anunţat miercuri ambele părţi şi autorităţile regionale, citate de agenţia DPA, potrivit agerpres.

Azerbaidjanul a reuşit să mute frontul mai adânc în regiunea aflată în conflict, a declarat într-un comunicat Arayik Harutyunyan, liderul regional al Nagorno-Karabah.


Citește și : Summitul UE va pecetlui soarta acordului pentru Brexit

Armata armeană a confirmat că forţele azere au reuşit să preia controlul mai multor zone, marcând prima recunoaştere oficială a Erevanului asupra avansării adversarului, notează agenţia germană de presă.

Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, a scris pe Twitter că armata azeră a cucerit opt sate.

Baku a declarat că armata azeră are acum sub control în total 45 de localităţi în Nagorno-Karabah, ceea ce armata armeană iniţial a negat.

Televiziunea de stat azeră a arătat oameni pe străzi sărbătorind cu focuri de artificii.

Armenia a raportat sute de victime în conflictul care a început pe 27 septembrie. Azerbaidjanul nu a dezvăluit bilanţul victimelor sale, deşi a declarat că 43 de civili au murit.

Regiunea Nagorno-Karabah, care are aproximativ 145.000 de locuitori, este controlată de forţele armene, dar recunoscută de Naţiunile Unite ca parte a Azerbaidjanului predominant musulman.

Citește și : Filarmonica din New York rămâne închisă tot sezonul 2020-2021

Conflictul actual mocneşte de la prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1990, când regiunea, populată predominant de creştini armeni, s-a desprins de Azerbaidjan.

Deşi a existat în ultimii ani o escaladare repetată a violenţei, luptele recente sunt cele mai sângeroase de la încetarea focului din 1994.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale Republica Moldova va cheltui circa 306 milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.