Baidu îşi lansează propriul robot conversaţional pentru a concura cu ChatGPT

Publicat:

Compania chineză Baidu, considerată un gigant în domeniul internetului, a anunţat marţi lansarea în faza de teste a propriului robot conversaţional bazat pe inteligenţă artificială (AI), după apariţia pe piaţă a ChatGPT, software-ul american care a declanşat numeroase pasiuni şi controverse, informează AFP, potrivit agerpres.

În noiembrie 2022, OpenAI, un start-up californian, a lansat ChatGPT, un sistem conversaţional capabil să răspundă online oricărei întrebări şi care dispune de un grad mai mic sau mai mare de acurateţe. De asemenea, aplicaţia poate să scrie romane şi poezii în doar câteva secunde.


Citeşte şi: Bilanţul cutremurelor din Turcia şi Siria a ajuns la aproape 4.900 de morţi şi riscă să crească – Black News

Inteligenţa artificială, prezentată ca o tehnologie a viitorului care va revoluţiona autonomia maşinilor şi interacţiunea lor cu omul, se bucură de un interes tot mai mare.

Însă, la fel ca în cazul ChatGPT, aceşti roboţi fascinează la fel de mult pe cât îngrijorează, reprezentând atât instrumente susceptibile să îi scutească pe oameni de sarcini dificile, cât şi o ameninţare pentru numeroase locuri de muncă, a căror utilitate ar putea fi pusă sub semnul întrebării.

O purtătoare de cuvânt a companiei Baidu a declarat pentru AFP că grupul chinez “ar trebui să poată termina în luna martie testele interne” care privesc robotul său conversaţional.

Denumit “Ernie Bot”, el va fi pus apoi “la dispoziţia publicului larg” la o dată care nu a fost deocamdată precizată, a adăugat aceeaşi purtătoare de cuvânt.

Baidu este până în prezent cea mai mare companie chineză care a conceput un robot conversaţional de tipul ChatGPT.

Cu sediul la Beijing, Baidu este principalul motor de căutare online din China. Însă grupul s-a lansat în ultimii ani într-o diversificare pe toate direcţiile.

Baidu este deja prezent în domeniul inteligenţei artificiale, odată cu dezvoltarea unor automobile autonome, precum şi în domeniul informaticii dematerializate (tehnologia “cloud”).

Citește și: Biden spune că incidentul cu balonul de spionaj nu a slăbit relaţia cu Beijingul – Black News

Susţinut în principal de grupul american Microsoft, ChatGPT a declanşat un val de pasiuni şi controverse, iar funcţiile sale au atras atenţia marilor giganţi ai internetului.

Grupul american Google a anunţat la rândul său luni că testează un robot conversaţional propriu, denumit “Bard”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

The Sun: Meghan Markle și-a șters numele din certificatul de naștere al prințului Archie

The Sun: Meghan Markle și-a șters numele din certificatul de naștere al prințului Archie Conform The Sun, prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, și-au...

Gerard Butler este, din nou îndrăgostit! Cine este iubita cu 25 de ani mai tânără decât el

Gerard Butler este, din nou îndrăgostit! Cine este iubita cu 25 de ani mai tânără decât el Actorul scoțian Gerard Butler, în vârstă de 54...

Ce este tulburarea alimentară. Experiențele traumatizante cu mâncarea

Ce este tulburarea alimentară. Experiențele traumatizante cu mâncarea Persoanele cu ARFID își limitează adesea mâncarea prin preferințe senzoriale sau texturale. Când Hannah avea 7 ani, le-a...

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice O nouă metodă de diagnosticare a bolilor metabolice ar putea revoluționa medicina. Cercetători...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.