Balenele cu cocoaşă îşi dau întâlnire la o ‘competiţie muzicală’ în insulele Kermadec

Publicat:

Balenele cu cocoaşă se adună în apele din extremitatea nordică a Noii Zeelande în cadrul unui eveniment anual considerat de cercetători echivalentul uman al unui concurs muzical, în timpul căruia cetaceele îşi prezintă repertoriul şi învaţă noi ”melodii”, conform unui studiu citat miercuri de DPA, potrivit agerpres.

O cercetare publicată miercuri a analizat înregistrări ale sunetelor emise de balenele cu cocoaşă din zona Kermadec Islands, la circa 1.000 de kilometri nord-est de Auckland, în timpul migraţiei anuale din regiunile de reproducere din Pacificul de Sud în Antarctica unde se hrănesc cu krill în timpul verii.


Citeşte şi: Uraganul DORIAN a făcut ravagii în Bahamas (VIDEO): Cel puţin şapte oameni au murit!

Cercetătorii şi-au concentrat iniţial atenţia asupra identificării regiunilor de reproducere ale balenelor, cu ajutorul emiţătoarelor satelitare, însă au constatat cu surprindere amploarea ”cântecelor” cetaceelor.

”Nu ne-am aşteptat să auzim atât de multe cântece ale balenelor, iar înregistrările noastre din acea expediţie au putut fi comparate ulterior cu 52 de cântece ale balenelor înregistrate în Noua Caledonie, Polinezia Franceză, Insulele Cook, Tonga şi Niue”, a declarat cercetătoarea Rochelle Constantine, profesor asociat la Univesitatea din Auckland.

Citeşte şi: Nicolas Maduro pune armata în stare de alertă şi ordonă manevre militare

La fel ca în cazul oamenilor, balenele cu cocoaşă transmit comportamente culturale, inclusiv tradiţii orale. Deşi oamenii de ştiinţă au ajuns anterior la concluzia că repertoriul complex al balenelor cu cocoaşă de sex masculin se schimbă de-a lungul timpului, nu se cunoştea modul în care se petrece acest lucru.

”Comparaţia cântecelor a demonstrat că balenele de la Kermadec proveneau din regiuni diferite de reproducere, ceea ce a constituit o surpriză. Acest lucru sugerează că zona Kermadec este una importantă, unde balenele aud cântecele altor balene, melodii ce sunt apoi transmise şi învăţate”, a explicat cercetătoarea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.