Bălțenii, după rezultatul alegerilor: ‘Este bine că nu au câștigat socialiștii. Merci mult că nu-i Dodon’

Publicat:

Bălțiul are primar. În urma rezultatelor alegerilor din turul doi, Alexandr Petkov, candidat din partea Partidului Nostru a ieșit învingător.  Pentru acesta au votat peste 15 mii de bălțeni, iar pentru contracandidatul său, socialistul Maxim Moroșan– puțin peste 10 mii. Bălțenii au păreri împărțite despre rezultatele scrutinului.

„Nici nu știu ce să comentez. Este bine că nu au câștigat socialiștii. Asta pot să vă spun. Merci mult că nu-i Dodon.”


Citeşte şi: Nemerenco îl face de ocară pe medicul şpăgar din Bălţi

„Care s-a străduit, acela a nimerit. Știți cum e, care cal aleargă mai tare, acela ajunge primul. Usatîi, da? Partidul lui? Cândva el a făcut treabă, poate cineva se gândește că el e trădător, dar iată acum va veni și va arăta ce are. Nu cred că ne va trăda. Dacă a ocupat locul – aici va sta”, spun bălțenii.

În satul Elizaveta din componența municipiului Bălți, aproape toți alegătorii au votat pentru Alexandr Petkov, mai exact -90% dintre votanți.

„Elizaveta a ajutat foarte mult, 700 de oameni au adus foarte multe voturi pentru dânșii, dar cred că oamenii își aduc aminte despre Usatîi, iată de ce”, menționează tânărul.

Sunt și dintre cei care nu l-au susținut pe candidatul Partidului Nostru, doar pentru că a fost înaintat de Renato Usatîi.

„Sincer să vă spun nu-s prea mulțumită. Eu spre exemplu nu am nădejde în domnul Renato și în partidul lui. Pentru că a plecat, pentru că a susținut-o pe Maia Sandu, iar eu nu susțin conducerea noastră. Și cred că oricum sunt careva scopuri ascunse”, declară femeia.

La alegerile locale din turul doi, Bălțiul a înregistrat cea mai scăzută prezență la vot. Din cei peste 100 de mii de alegători, la urnele de vot s-au prezentat aproape 26%.

„Erau oameni puțini. Mergeam singură pe stradă, am instrat în secția de votare, iar acolo erau doar reprezentanții comisiei electorale. Catastrofă. Oamenii au obosit să meargă să voteze. Această procedură a obosit toți oamenii, iar de-aici n-avem nici un folos”, zice alegătorul.

Aseară, după anunțarea rezultatelor, Maxim Moroșan a venit cu un mesaj către primarul nou ales.

„Vreau să mă adresez către noul primar. Înțeleg că ne așteaptă patru ani frumoși de conlucrare. Bălțiul vă așteaptă, sper să vă întâlnească așa cum vă vom întâlni noi”, declară Maxim Moroșan.

Iar Alexandr Petkov a declarat că în mandatul său de primar va face ca orașul să înflorească.

Citeşte şi: Slusari vede tot mai limpede: ‘Situația politică este tot mai clară’

„Sunt convins că următorii patru ani, și îi sfătuiesc pe oponenții mei să nu să se îngrijoreze, vor fi productivi. Sunt convins că următorii patru ani vor fi ca o epocă a dezvoltării pentru Bălți. Bălțenii au merit o atitudine respectuoasă din partea puterii centrale și suntem gata să găsim limbă comună atât cu consiliul municipal, cât și cu conducerea centrală în folosul dezvoltării orașului Bălți”, susține noul primar de Bălți.

Amintim că Maxim Moroșan a acces în turul doi după ce Arina Corșicova a fost exclusă din cursa electorală. Aceasta s-a clasat pe locul doi după candidatul Partidului Nostru, Alexandr Petkov, care și în primul tur a acumulat cele mai multe voturi.

 

CITESTE SI

Alaiba va cere Parlamentului prelungirea regimului de IT Park

Alaiba va cere Parlamentului prelungirea regimului de IT Park Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, va propune Parlamentului prelungirea regimului de IT Park până...

Guvernul anunţă creşterea salariului minim

Guvernul anunţă creşterea salariului minim Salariul minim pe țară pentru anul 2024 ar urma să constituie 5.000 lei, ceea ce reprezintă o majorare cu 1.000...

105 ani de la unirea Bucovinei cu România

105 ani de la unirea Bucovinei cu România Pe 28 noiembrie 1918, reprezentanții Bucovinei au proclamat Unirea cu România, care îi datorează boierului Iancu Flondor...

Serebrian vorbește despre provocările și perspectivele viitoare ale Transnistriei

Serebrian vorbește despre provocările și perspectivele viitoare ale Transnistriei Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a discutat într-un interviu despre provocările recente în relația cu Tiraspolul,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.