Bangladeshul şi India se pregătesc să dea piept cu un ciclon devastator – VIDEO

Publicat:

Milioane de persoane se pregătesc marţi în Bangladesh şi în estul Indiei de sosirea ciclonului Amphan, unul dintre cei mai puternici din ultimii ani, într-un context complicat de pandemia de COVID-19, informează AFP, potrivit agerpres.

Amphan este de aşteptat să ajungă în nordul Golfului Bengal miercuri după-amiază sau seară, însoţit vânturi de până la 180 kilometri /pe oră şi de o furtună violentă, potrivit prognozelor meteo.


Citeşte şi: O tătăroaică din Crimeea este numită într-o funcţie-cheie la Kiev

Autorităţile se tem că ciclonul va fi cel mai puternic care va lovi regiunea după Sidr, care a ucis circa 3.500 de persoane în 2007 – în mare parte din cauza inundaţiilor.

Totuşi, ţările din regiune au tras învăţăminte după cicloanele devastatoare din deceniile anterioare, construind mii de adăposturi pentru populaţie şi punând la punct politici de evacuare rapide şi minuţioase.

În Bangladesh, “vom evacua până la 2,2 milioane (de persoane) şi vom încerca să avem zero decese”, a declarat Enamur Rahman, secretar de stat pentru gestionarea dezastrelor. Evacuările au loc în zonele de coastă cu o altitudine scăzută, vulnerabile la o creştere bruscă a nivelului mării.

Ca urma a pandemiei de coronavirus, autorităţile din Dacca au dublat numărul de adăposturi anticiclon puse la dispoziţia populaţiei, pentru ca persoanele strămutate să beneficieze de mai mult spaţiu, şi vor impune utilizarea de măşti.

Gărzile de coastă din Bangladesh participă la evacuarea a mii de persoane care trăiesc pe insulele izolate. Bărcile de pescuit au primit ordin să se întoarcă la ţărm, iar porturile să se închidă.

Citeşte şi: Venit minim de bază pentru familiile nevoiaşe spaniole

În India, peste 200.000 de persoane sunt în curs de evacuare în statul Bengalul de Vest, iar alte 20.000 au fost puse la adăpost în regiunea vecină Odisha.

În regiunea pădurilor de mangrove Sundarbans, din Bengalul de Vest, megafoanele solicită locuitorilor “să poarte mască şi să menţină distanţa fizică în adăposturi”, a declarat Arjun Manna, din cadrul WWF.

În Odisha, autorităţile oferă suficiente adăposturi pentru a găzdui, dacă este necesar, până la 1,1 milioane de persoane. “Vom pune la dispoziţie săpun şi apă pentru spălarea mâinilor şi măşti”, a declarat pentru AFP responsabilul local Pradeep Kumar Jena.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova...

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

Ultima zi a recensământului populației

Ultima zi a recensământului populației Astăzi, 7 iulie, este ultima zi a recensământului populației. Conform datelor preliminare prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS), în...

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova Perioada: ora 07:00, data 06.07.2024 până...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.