Bărbatul BLOCAT într-o peşteră din UK a fost salvat după 54 de ore – VIDEO

Publicat:

Un bărbat rănit care a fost salvat după ce a rămas blocat mai mult de două zile într-o peşteră din Marea Britanie se află într-o stare ”remarcabil de bună”, informează marţi DPA/PA Media, potrivit agerpres.

Bărbatul a fost scos luni, în jurul orei 19:45 GMT, din Ogof Ffynnon Ddu, un sistem de peşteri din regiunea Brecon Beacons, în South Wales, după un calvar de 54 de ore.


Citeşte şi: Danemarca reintroduce certificatul de vaccinare – Black News

El a fost ridicat la suprafaţă în aplauzele şi uralele salvatorilor şi transportat la ambulanţă.

Aproximativ 70 de voluntari au coborât de pe munte către centrul de salvare pentru a asista la transportarea la spitalul Morriston din Swansea a bărbatului de circa 40 de ani.

”Victima era într-o stare remarcabil de bună, având în vedere cât timp a stat în peşteră, cât s-a aflat pe o targă… se simte chiar foarte bine. El este evaluat în acest moment şi vom afla mai multe în scurt timp”, a declarat Gary Evans, reprezentant al serviciilor pentru intervenţii de urgenţă.

Întrebat cum se simte în legătură cu succesul operaţiunii, Evans a adăugat că ”suntem încântaţi deoarece a fost o salvare dificilă”.

Gary Mitchell, reprezentant al echipei de salvatori South & Mid Wales Cave Rescue Team (SMWCRT), a declarat ”că vestea scoaterii lui în sfârşit la suprafaţă şi faptul că este bine îngrijit este în mod clar extatică pentru noi toţi”.

Descris drept un speolog cu experienţă, bărbatul a rămas blocat în peşteră de sâmbătă, în jurul orei 13:00, după ce a suferit o cădere.

Rănile bărbatului nu i-ar pune viaţa în pericol, însă acesta ar fi suferit o fractură de maxilar, o fractură de picior şi leziuni la coloana vertebrală.

Peste 240 de persoane şi cel puţin opt echipe specializate din toată Marea Britanie au fost implicate în această misiune.

Salvatorii, care au lucrat în ture pentru a-l aduce pe bărbat în siguranţă la suprafaţă, nu au reuşit să îl transporte cu elicopterul la spital din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Citeşte şi: Persoanele în vârstă, vulnerabile şi dublu-vaccinate au început să moară de Covid din cauza scăderii imunității – Black News

Peşterile situate în apropiere de Penwyllt au o adâncime de 300 de metri, fiind cele mai adânci din Marea Britanie.

Complexul Ogof Ffynnon Ddu, descoperit în 1947, este totodată a treia cea mai lungă peşteră din Marea Britanie, cavernele sale subterane întinzându-se pe o suprafaţă de aproape 50 de kilometri.

Numai speologii experimentaţi au permisiunea de a explora interiorul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.