Bărbatul care a ars-o de vie pe atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit 

Publicat:

Bărbatul care a ars-o de vie pe atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit

Dickson Ndiema Marangach, bărbatul acuzat că și-a incendiat iubita , originară din Uganda, maratonista Rebecca Cheptegei, a murit luni seară, în urma arsurilor suferite în timpul crimei, potrivit News.ro. 

Marangach, iubitul sportivei de 33 de ani, a suferit arsuri pe 30% din suprafața corpului, după ce și-a stropit concubina cu benzină și i-a dat foc. Atleta, arsă în proporție de 80%, a murit câteva zile mai târziu, după ce i-au cedat toate organele.


Marți dimineață, oficialii spitalului Moi Teaching and Referral Hospital, din Eldoret, au confirmat decesul agresorului.  „Este adevărat că l-am pierdut pe Dickson Ndiema aseară (n.r. luni seară), în jurul orei 20:00”, au transmis reprezentanții spitalului.

Ugandeza a fost omorâtă la câteva săptămâni, în Kenya, după ce a participat la Jocurile Olimpice de la Paris, pe data de 1 septembrie, când se întorcea acasă de la biserică, împreună cu copiii ei.

Tatăl maratonistei susține că totul a pornit de la o bucată de pământ, după ce fiica sa cumpărase un teren în comitatul Trans Nzoia, unde și-a construit o casă, pentru a fi aproape de centrele de pregătire atletică din Kenya.

Purtătorul de cuvânt al Secretarului General al ONU, Stéphane Dujarric, a condamnat „cu fermitate” această „crimă violentă”, „care ilustrează o problemă mai largă, prea adesea ignoră”, și anume violența împotriva femeilor.

Cheptegei nu este un caz singular, fiind a treia atletă din Kenya care a murit din cauza violenței, din octombrie 2021. În memoria ei, numele său va fi dat unei săli de sport din Paris.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat modelul și textul buletinului de vot pentru referendumul din 20 octombrie

CEC a aprobat modelul și textul buletinului de vot pentru referendumul din 20 octombrie Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat modelul și textul buletinului de...

Reprezentantul comercial al Rusiei în Moldova a fost demis

Reprezentantul comercial al Rusiei în Moldova a fost demis Reprezentantul comercial al Federației Ruse în Republica Moldova, Vladislav Darvai, a fost demis. Un ordin în...

CEC va stabili numărul secțiilor de votare în regiunea separatistă transnistreană

CEC va stabili numărul secțiilor de votare în regiunea separatistă transnistreană Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat că până la data de 15 septembrie...

Premierul Poloniei, Donald Tusk, și-a anulat vizita în Germania, pe fondul tensionarii relațiilor

Premierul Poloniei, Donald Tusk, și-a anulat vizita în Germania, pe fondul tensionarii relațiilor Premierul polonez Donald Tusk și-a anulat vizita în Germania, planificată pentru sfârșitul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.