Bătălia pentru Bakhmut: S-a aflat prețul plătit de Grupul Wagner. Zeci de mii de mercenari au murit

Publicat:

Bătălia pentru Bakhmut: S-a aflat prețul plătit de Grupul Wagner. Zeci de mii de mercenari au murit

Aproape 20.000 de mercenari ruși au murit luptând pentru Grupul Wagner în timpul bătăliei de la Bakhmut, a constatat o investigație a BBC Rusia și Mediazona publicată pe 10 iunie.

Punctele de vânzare au obținut documente la scurt timp după moartea fondatorului grupului, Evgheni Prigojin, în august 2023, care detaliază plățile postume către rudele celor uciși în lupta în Ucraina între ianuarie 2022 și august 2023, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

„Acest document conține peste 20.000 de nume ale celor uciși”, scrie Mediazona, adăugând: „Majoritatea wagneriților au murit în „mașina de tocat carne Bakhmut” – peste 19.500 de oameni”.

Cifrele confirmă aproximativ numărul susținut de Prigojin însuși în mai 2023, când a spus că a pierdut peste 20.000 de oameni în lupta pentru oraș.

Wagner de la Prigojin a început să aducă în rândurile sale zeci de mii de condamnați din închisorile Rusiei, inclusiv pe cei condamnați pentru viol și crimă, în timpul principalei campanii de recrutare a grupului de la sfârșitul anului 2022.

Folosiți în combinație cu unitățile Wagner mai profesioniste și mai experimentate, prizonierii s-au dovedit a fi extrem de eficienți ca forță de asalt de consum.

Principalul lor succes a fost capturarea lui Bakhmut, un oraș din regiunea Donețk, acum distrus, în mai 2023, după o luptă de luni de zile.

Raportul a mai constatat că 17.000 dintre cei uciși erau foști prizonieri, grațiați de președintele rus Vladimir Putin în schimbul că se îndreptau spre front.

Folosind numerele de identificare ale celor uciși, jurnaliștii au putut stabili și că cel puțin 48.000 de prizonieri au luptat pentru Wagner în acest timp.

Prigojin mai târziu în acel an a lansat o insurecție de scurtă durată împotriva Kremlinului la sfârșitul lunii iunie 2023, cucerind orașul Rostov și marșând spre Moscova.

Cu toate acestea, la mai puțin de 24 de ore după începerea rebeliunii, aceasta a fost declarată încheiată și el a anunțat că își întoarce forțele și se întoarce la bază.

În urma unui acord nedezvăluit, presupus intermediat de dictatorul belarus Alexander Lukașenko, domnul războiului i s-a permis să meargă liber și apoi a lansat un videoclip care pretindea că se află în Africa.

Două luni mai târziu, pe 23 august, un avion privat cu Prigojin la bord s-a prăbușit nu departe de Moscova, ucigându-l pe el și pe toți ceilalți la bord.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Potrivit unor oficiali americani anonimi citați de Wall Street Journal (WSJ) pe 24 august, cauza probabilă a fost o bombă la bord sau „o altă formă de sabotaj”.

O piesă ulterioară a WSJ a pus degetul vina pe Nikolai Patrushev, „mâna dreaptă” a lui Putin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Forţele aeriene ucrainene anunţă că au distrus un depozit de muniţii rusesc în Crimeea

Forţele aeriene ucrainene anunţă că au distrus un depozit de muniţii rusesc în Crimeea Comandantul forţelor aeriene ucrainene, Mikola Oleşciuk, a declarat marţi că acestea...

Usatîi vorbește despre ‘greșeala lui Spînu’: Este nevoie de o conducere profesionistă, care va dezvolta CFM

Usatîi vorbește despre 'greșeala lui Spînu': Este nevoie de o conducere profesionistă, care va dezvolta CFM Andrei Spînu greșește, atunci când spune că statul nu...

Alaiba îl acuză pe Ceban că susține business-ul rusesc: Cumpără membrane bituminoase pentru reparațiile din oraș de la o companie din Rusia

Alaiba îl acuză pe Ceban că susține business-ul rusesc: Cumpără membrane bituminoase pentru reparațiile din oraș de la o companie din Rusia Ministrul Economiei Dumitru...

Tânărul învinuit de omorul unei bătrâne și tentativă de omor a unui bărbat din raionul Glodeni, trimis pe banca acuzaților

Tânărul învinuit de omorul unei bătrâne și tentativă de omor a unui bărbat din raionul Glodeni, trimis pe banca acuzaților Procuratura raionului Glodeni a finalizat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.