Bază aeriană rusă ce găzduiește bombardiere SU-34, atacată pentru a doua oară, cu zeci de drone

Publicat:

Bază aeriană rusă ce găzduiește bombardiere SU-34, atacată pentru a doua oară, cu zeci de drone

Armata ucraineană a atacat baza aeriană din oraşul rus Morozovsk, situat la 170 de kilometri de frontiera între Rusia şi Ucraina, cu aproximativ 70 de drone, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a dezvăluit pentru publicația americană de specialitate „War Zone” Kirilo Budanov, şeful serviciului de informaţii din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării.

Potrivit presei locale, care îl citează de Budanov, țintele atacului ucrainean se află la aproximativ 270 de kilometri de actuala linie a frontului, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Baza aeriană de la Morozovsk este una dintre cele mai importante instalaţii militare ruseşti din regiune, scrie presa ucraineană, care precizează că este sediul unui regiment de aviaţie rusesc echipat cu zeci de bombardiere Su-34, printre alte avioane de război.

Publicația „The War Zone” a obţinut imagini din satelit ale bazei aeriene.

Este al doilea atac ucrainean asupra bazei din Morozvosk în ultimele două luni. Armata ucraineană a folosit dronele de fabricaţie proprie „Dragon” şi „Splash”, potrivit EFE.

O sursă de securitate a declarat pentru Sky News că atacul ucrainean a fost menit să țintească avioanele folosite de  Rusia pentru a lansa bombe cu planare grele asupra orașelor ucrainene de pe principalele linii ale frontului.

Ei au adăugat că aceste atacuri fac parte dintr-o „campanie susținută de degradare a Forțelor Aeriene Ruse”.

Amploarea pagubelor provocate de ultimul atac cu drone nu este încă cunoscută. Budanov a declarat pentru The War Zone că „așteaptă informații” în legătură cu ținte eventual distruse sau avariate.

Totuși canalul rus de Telegram, The Kremlin Snuff Box, a susținut, citând surse din Statul Major rus, că șase militari ruși ar fi fost uciși în urma atacului, a relatat Business Insider.

„Majoritatea dronelor au fost doborâte, câteva au trecut. Avem șase morți, inclusiv doi piloți militari. Și mai mult de zece răniți”, a spus o sursă, potrivit canalului citat.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

La începutul lunii aprilie, forțele ucrainene au efectuat un alt atac de amploare cu drone, reușind să distrugă „cel puțin șase avioane de vânătoare”, și avariind alte opt avioane; 20 de soldați ruși au fost uciși, declarat un oficial ucrainean pentru Politico.

Un clip distribuit pe rețelele de socializare la acea vreme a surprins efectele acelor lovituri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum arată casa pe care Michael Douglas și Catherine Zeta-Jones cer aproape triplu față de cât au plătit pentru ea

Cum arată casa pe care Michael Douglas și Catherine Zeta-Jones cer aproape triplu față de cât au plătit pentru ea Michael Douglas și Catherine Zeta-Jones...

Trei nuci care au mai multe proteine decât un ou, recomandate de un dietetician

Trei nuci care au mai multe proteine decât un ou, recomandate de un dietetician Fiecare nucă are propriile avantaje pentru sănătate, dar câteva sunt pe...

VIDEO – Plajă secretă cu apă turcoaz și nisip alb. Unde se află. ‘Mă simt de parcă am murit și am ajuns în rai’

VIDEO - Plajă secretă cu apă turcoaz și nisip alb. Unde se află. 'Mă simt de parcă am murit și am ajuns în rai' Dacă...

ChatGPT, Gemini – UNESCO acuză inteligența artificială că amplifică dezinformarea despre Holocaust

ChatGPT, Gemini – UNESCO acuză inteligența artificială că amplifică dezinformarea despre Holocaust Inteligența artificială generativă (IA) încurajează răspândirea de informații false despre Holocaust, ceea ce...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.