BCS critică Strategia securității naționale

Publicat:

BCS critică Strategia securității naționale

Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor (BCS) din Parlament a criticat noua strategie de securitate naţională. Astfel, preşedintele fracţiunii a declarat în şedinţa plenară că acest document nu corespunde intereselor naţionale, inclusiv din cauză că nu asigură respectarea poziţiei neutre a R. Moldova consacrate în Constituţie.

„Trebuie să avem acorduri bilaterale cu ţări care ne recunosc neutralitatea permanentă şi sunt gata să ne ajute în cazul unui conflict militar. La fel cum a făcut Austria şi, în plus, să organizăm bine munca diplomatică în ONU, în Consiliul de securitate”, a spus Bătrîncea, transmite Infotag.md.


Deputatul BCS Diana Caraman a numit strategia „rusofobă”, considerând că partidul de guvernământ înaintează pretenţii „nu împotriva conducerii Federaţiei Ruse, ci împotriva Rusiei ca ţară”.

BCS critică Strategia securității naționale

„Strategia de securitate naţională trebuie să reflecte mai întâi interesele cetăţenilor şi ale ţării, dar nu ale partidului PAS, curatorilor acestuia sau a unui anumit grup de oameni”, a spus ea.

Noua strategie are drept obiective creșterea capacității statului de a preveni și de a contracara materializarea riscurilor la adresa securității naționale, precum și de a asigura procesul de integrare europeană și cooperare cu statele partenere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025 Take Two a anunţat că va lansa un nou joc din seria...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.