Benjamin Netanyahu apără decizia armistiţiului cu Hamas

Publicat:

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a încercat să respingă miercuri criticile de după armistiţiul încheiat indirect cu mişcarea islamistă palestiniană Hamas din Fâşia Gaza, informează AFP, potrivit agerpres.

“În perioadele de urgenţă, publicul nu poate fi întotdeauna pus la curent cu deciziile esenţiale pentru securitatea ţării şi considerente ce trebuie să rămână secrete pentru inamic. Inamicii noştri ne-au implorat să acceptăm acest armistiţiu şi ei o ştiu foarte bine de ce au făcut-o”, a spus Netanyahu.


Citeşte şi: Trump trimite un militar de carieră în funcţia de ambasador SUA în Arabia Saudită

Benjamin Netanyahu a făcut aceste declaraţii la Sde Boker (sud), în cadrul unei ceremonii în memoria lui David Ben Gurion, unul dintre părinţii fondatori ai statului Israel.

Premierul Israelului este ţinta criticilor din partea locuitorilor israelieni din Fâşia Gaza şi a membrilor propriei sale coaliţii guvernamentale după anunţarea unui armistiţiu care pune capăt celei mai severe confruntări între armata israeliană şi grupările armate palestiniene de după războiul din 2014. Aceştia îi reproşează lui Netanyahu că a acceptat armistiţiul înainte să lovească mai tare în Hamas, care guvernează neîntrerupt în Fâşia Gaza.

“Aud vocile locuitorilor din sud, însă eu şi şefii serviciilor de securitate avem o imagine mai largă a lucrurilor, pe care nu o pot împărtăşi cu opinia publică”, a subliniat Netanyahu.

Citeşte şi: Pedepese capitale în Iran! Doi oameni au fost executaţi pentru infracţiuni economice

Grupuri palestiniene, printre care mişcarea islamistă Hamas la putere în Gaza, au anunţat marţi seară o încetare a focului cu Israelul încheiată în mod indirect prin mediere egipteană şi au indicat că cer Israelului să o respecte la rândul său.

Fâşia Gaza şi teritoriul israelian care o înconjoară sunt, de duminică, scena uneia dintre cele mai severe confruntări între armata israeliană şi grupurile armate palestiniene de la războiul din 2014.

Grupurile palestiniene au tras sute de rachete şi obuze de mortieră în direcţia Israelului. Armata israeliană a lovit zeci de poziţii ale Hamas şi Jihadului Islamic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum ne afectează succesul AfD din Germania de Est?

Cum ne afectează succesul AfD din Germania de Est? Succesul de duminică al AfD la alegerile regionale din Turingia și Saxonia sugerează o înclinare tot...

Să vorbim despre libera exprimare după inculparea lui Pavel Durov

Să vorbim despre libera exprimare după inculparea lui Pavel Durov Ne luptăm deja de ani cu problemele ridicate de servicii precum Telegram. E încă prea devreme...

EU reporter: Deciziile luate la Energocom, pun Moldova pe margine de prăpastie

EU reporter: Deciziile luate la Energocom, pun Moldova pe margine de prăpastie Cu toate că autoritățile de la Chișinău au declarat încă de anul trecut că...

Persecutarea ‘plebei’

Persecutarea 'plebei' „Plebeii” sunt aceia care sunt escortați în pripă în fața instanței în contextul accelerării sistemului nostru judiciar, notează publicația britanică The Spectator. Nu cu multă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.