Japonia a eradicat mangustele, care preferau să vâneze iepuri în loc să se hrănească cu şerpi veninoşi

Publicat:

Japonia a eradicat mangustele, care preferau să vâneze iepuri în loc să se hrănească cu şerpi veninoşi

Japonia a anunţat că a exterminat mangustele de pe una dintre insulele sale subtropicale, deoarece acestea preferau să se hrănească cu iepurii locali, o specie pe cale de dispariţie, în loc să vâneze şerpi veninoşi, informează AFP, transmite Agerpres.

Aproximativ treizeci de astfel de prădători cu blană au fost importaţi pe Amami Oshima, o insulă aflată în patrimoniul mondial UNESCO, la sfârşitul anilor 1970, pentru a reduce populaţia de habu, o viperă a cărei muşcătură poate fi fatală pentru oameni, potrivit stiripesurse.


Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Însă, foarte repede, mangustele s-au dovedit incapabile să se adapteze la agenda reptilelor.

„Se spune că mangustele, active pe timpul zilei, intrau arareori în contact cu şerpii habu, care sunt nocturni”, a explicat un oficial local.

Pentru a supravieţui, mangustele şi-au îndreptat atenţia spre iepurii de pe insulă, înscrişi în rândul speciilor ameninţate de pe „Lista Roşie” întocmită de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (UICN).

În 2020, populaţia de manguste a cunoscut o creştere explozivă şi a ajuns la aproximativ 10.000 de indivizi, determinându-le pe autorităţile japoneze să lanseze un program de eradicare.

Douăzeci şi cinci de ani mai târziu şi după aproape 50 de ani de la începutul iniţiativei insolite, Guvernul nipon a anunţat marţi că insula a fost eliberată de manguste.

Citește și: Iohannis, întrebat ce va face din decembrie: ‘Nu cred că este relevantă persoana mea după încheierea mandatului’

„Este cu adevărat o veste bună pentru departamentul nostru şi pentru conservarea preţiosului ecosistem din Amami Oshima, sit inclus în patrimoniul natural mondial”, a declarat guvernatorul local, Koichi Shiota, într-un comunicat.

Peste 37.000 de specii exotice la nivel mondial au fost strămutate la mare depărtare de habitatele lor de origine, ceea ce înseamnă, în fiecare an, daune şi pierderi financiare de peste 400 de miliarde de dolari, a estimat un grup de experţi ONU în 2023.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski, ‘sincer’ despre ofensiva din regiunea rusă Kursk: ‘A dat rezultatele la care ne așteptam’

Zelenski, 'sincer' despre ofensiva din regiunea rusă Kursk: 'A dat rezultatele la care ne așteptam' Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că ofensiva Kievului în...

Alunecări de teren pe strada Nicolae Testimițanu din Chișinău

Alunecări de teren pe strada Nicolae Testimițanu din Chișinău Ploile torențiale au făcut astăzi prăpăd în capitală. Mai multe străzi au fost inundate, iar în...

Stoltenberg, declarații neașteptate despre războiul din Ucraina. Ce putea face NATO pentru a preveni conflictul sângeros

Stoltenberg, declarații neașteptate despre războiul din Ucraina. Ce putea face NATO pentru a preveni conflictul sângeros NATO ar fi putut face mai mult pentru Ucraina...

Premierul Dorin Recean: „Îndemnăm cetățenii să urmeze cu strictețe recomandările autorităților pentru a asigura siguranța lor și a celor din jur”

Premierul Dorin Recean: „Îndemnăm cetățenii să urmeze cu strictețe recomandările autorităților pentru a asigura siguranța lor și a celor din jur” Raportul instituțiilor implicate în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.