Benjamin Netanyahu denunţă `un record` de ştiri false împotriva lui

Publicat:

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a criticat vehement miercuri mass-media israeliene, acuzându-le că a propagat “fake news” (ştiri false) contra lui “la un nivel record”, scrie AFP.

Benjamin Netanyahu, care s-a exprimat în cursul unei reuniuni publice în apropiere de Tel Aviv, este implicat în mai multe afaceri fiind bănuit de corupţie. El acuză mass-media că desfăşoară o campanie pentru a provoca punerea sub acuzare şi căderea sa.


“Industria ‘fake news’ a atins un nivel record. Obiectivul este de a obţine inculpări cu orice preţ şi repede împotriva mea”, a declarat Benjamin Netanyahu în faţa miilor de militanţi ai partidului său reuniţi pentru urările de Anul Nou evreiesc, sărbătorit la 20 septembrie.

Presiunea judiciară s-a accentuat considerabil asupra lui după recentul anunţ că Ari Harow, unul dintre foştii săi colaboratori apropiaţi, a acceptat să coopereze cu justiţia.

Benjamin Netanyahu a afirmat constant că este nevinovat.

Una dintre anchete are la bază bănuiala că Neatanyahu ar fi primit, ilegal, cadouri din partea unor personalităţi foarte bogate, printre care miliardarul australian James Packer şi un producător de la Hollywood, Arnon Milchan. Valoarea totală a acestor cadouri a fost cifrată de mass-media la zeci de mii de dolari.

O altă anchetă caută să stabilească dacă el a încercat să încheie un acord secret cu proprietarul cotidianului Yedioth pentru o prezentare pozitivă din partea publicaţiei, în schimbul căreia ar fi ajutat la reducerea operaţiunilor ziarului concurent, Israel Hayom.

Benjamin Netanyahu a fost interogat în mai multe rânduri de poliţie, fără să fie pus sub acuzare.

În vârstă de 67 de ani, Netanyahu, în fruntea guvernului din 2009 după un prim mandat între 1996 şi 1999, a fost suspectat de mai multe ori în trecut, fără urmări în justiţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.