Berlinul cere Italiei s-o elibereze pe Carola Rackete

Publicat:

Carola Rackete, căpitanul navei umanitare Sea-Watch, arestată în Italia pentru că a acostat forţat pentru a-i debarca în cele din urmă pe migranţi, ar trebui să fie eliberată, a declarat luni ministrul afacerilor externe al Germaniei, Heiko Mass, informează AFP, potrivit agerpres.

“Din punctul nostru de vedere, o procedură judiciară nu se poate finaliza decât prin eliberarea Carolei Rackete”, a estimat Mass într-o postare pe Twitter. “Ne opunem incriminării operaţiunilor de salvare pe mare”, a adăugat Maas.


Citește și: Întâlnirea dintre Kim și Trump a fost ‘istorică’ şi ‘extraordinară’

Carola Rackete, cetăţeană a Germaniei, 31 de ani, urmează să fie prezentată luni după-amiaza în faţa unui judecător italian în Agrigente (Sicilia), însărcinat cu validarea arestării ei, care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Tânăra femeie, plasată în arest la domiciliu în Lampedusa, ar putea fi eliberată în aşteptarea procesului său, potrivit mass-media italiene. În acest caz, ea ar trebui expulzată rapid. Ministrul de interne italian, Matteo Salvini, a dat asigurări sâmbătă că a semnat deja un decret de expulzare în această eventualitate.

“Avem nevoie urgentă de o soluţie europeană, o soluţie care să corespundă valorilor noastre europene”, a adăugat şeful diplomaţiei germane. “Tocmeala cu privire la repartizarea de refugiaţi este nedemnă şi trebuie să înceteze”, a mai notat Maas.

Carola Rackete riscă până la 10 ani de închisoare “pentru rezistenţă (opusă) unei nave de război”, după ce a obligat o navă-vedetă a poliţiei, însărcinată să o împiedice să acosteze, să se îndepărteze pentru a nu fi zdrobită de chei în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Vezi și: Avion PRĂBUȘIT în Texas: 10 oameni și-au pierdut viața! – FOTO/VIDEO

Ea face de asemenea obiectul unei anchete pentru ajutor acordat imigraţiei ilegale şi pentru că a forţat miercuri blocada impusă de Salvini (extrema dreaptă) în apele teritoriale italiene, în virtutea unui decret-lege intrat în vigoare la mijlocul lui iunie, pentru a combate activitatea navelor unor ONG-uri pe care ministrul de interne italian le acuză că sunt complici ai traficanţilor de migranţi.

Într-un comunicat, Sea-Watch şi-a exprimat susţinerea pentru manevra întreprinsă de căpitan, acuzându-i pe poliţişti că au provocat incidentul, strecurându-se intenţionat între navă şi chei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.