Berlinul ia în considerare restricţionarea transferurilor de arme către Israel

Publicat:

Berlinul ia în considerare restricţionarea transferurilor de arme către Israel

După ameninţarea SUA de a restricţiona livrările de arme dacă armata israeliană începe o ofensivă majoră la Rafah, ministrul apărării german Boris Pistorius a declarat joi că Berlinul ia în considerare paşi similari, relatează dpa, potrivit stiripesurse.ro.

“Este un subiect care este discutat în prezent”, a declarat ministrul pentru emisiunea Heute Journal a canalului ZDF de joi seară. Totuşi, a precizat el, o decizie în acest sens va fi luată de cancelarie şi de Ministerul de Externe.


Responsabilii germani au discutat subiectul “în spatele uşilor închise”. Întrebat de prezentatorul emisiunii dacă înţelege decizia administraţiei SUA privitoare la Israel, Pistorius a răspuns afirmativ.

Berlinul ia în considerare restricţionarea transferurilor de arme către Israel

Operaţiunea israeliană de la Rafah este până acum limitată la estul oraşului, pentru care a fost emis un ordin de evacuare la începutul săptămânii.

SUA sunt principalul susţinător al Israelului, dar preşedintele Joe Biden a ameninţat să restricţioneze furnizarea de arme dacă premierul israelian Benjamin Netanyahu merge mai departe cu planul unei ofensive majore. De cealaltă parte, Israelul susţine că operaţiunea de la Rafah este menită să elimine organizaţia extremistă palestiniană Hamas.

În acelaşi timp, Biden a spus că SUA vor continua să ofere sprijin deplin Israelului pentru a se apăra de atacuri.

Berlinul ia în considerare restricţionarea transferurilor de arme către Israel

După o întâlnire cu secretarul general al ONU Antonio Guterres de miercuri, Pistorius a cerut să fie prevenită o nouă escaladare a războiului din Gaza.

Cei doi au fost de acord că trebuie făcut tot posibilul pentru a uşura sau a pune capăt suferinţelor populaţiei palestiniene din Fâşia Gaza.

Pistorius a mai declarat pentru ZDF că este crucial pentru Israel “să continue să se concentreze pe detensionarea conflictului”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României: Tulcea și Constanța, județele cele mai vizate

Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României: Tulcea și Constanța, județele cele mai vizate Oficialii Ministerului Afacerilor Externe (MAE) menționează că...

Peste 14.000 de cetățeni au solicitat ambulanța pe parcursul săptămânii trecute

Peste 14.000 de cetățeni au solicitat ambulanța pe parcursul săptămânii trecute Pe parcursul săptămânii trecute, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru...

Ucraina înțelege că războiul se va încheia prin negocieri – NSDC

Ucraina înțelege că războiul se va încheia prin negocieri – NSDC Războiul cu Rusia se va încheia prin negocieri și de aceea a fost elaborată...

Părintele Constantin Necula revine în R. Moldova

Părintele Constantin Necula revine în R. Moldova Cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României, părintele Constantin Necula, unul dintre...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.