Berlinul nu crede că evacuările din Afganistan se vor termina pe 31 august

Publicat:

Termenul limită 31 august, data la care Statele Unite au prevăzut să-şi încheie retragerea din Afganistan, ‘nu va fi suficient’ pentru evacuarea ‘tuturor celor pe care vrem să-i scoatem’ de acolo, a atras atenţia şeful diplomaţiei german, Heiko Maas, informează AFP, potrivit agerpres.

‘Chiar dacă (operaţiunea de evacuare) va dura până la 31 august sau câteva zile în plus, nu va fi suficient’, a explicat marţi Heiko Maas într-un interviu pentru Bild, pledând din nou pentru continuarea discuţiilor cu talibanii pentru a se asigura transferuri şi după plecarea armatei americane.


Citeşte şi: Pentagonul a evacuat 16.000 de persoane din Afganistan în ultimele 24 de ore – Black News

Cu atât mai mult cu cât o retragere americană la 31 august, aşa cum este prevăzut, înseamnă ‘că vor avea nevoie, cu siguranţă, de una sau două zile’ pentru a-şi evacua personalul militar, ceea ce ar antrena sfârşitul evacuărilor pentru aliaţi ‘puţin mai devreme’, a adăugat ministrul.

Din acest motiv, ‘vom avea nevoie de opţiuni suplimentare’ pentru evacuări, în special de ‘operaţiuni civile pe aeroport’, un subiect despre care Germania discută cu talibanii, a explicat Maas.

‘Este vorba despre a salva persoane, de aceea sunt pregătit să discut cu cine este nevoie pentru a reuşi’, a insistat ministrul german, care regretă această situaţie ‘nefericită’, ‘consecinţa multor erori de apreciere’.

La Kabul, operaţiunile de evacuare se accelerau marţi, după ce talibanii au avertizat că nu le vor mai tolera decât timp de o săptămână.

Citeşte şi: BoJo a discutat cu Joe Biden despre situaţia din Afganistan – Black News

Marţi după-amiază va avea loc un summit virtual al G7 cu privire la situaţia din Afganistan, la care mai mulţi lideri ar putea pleda pe lângă preşedintele Joe Biden să menţină trupe americane şi după data limită de 31 august.

‘Plecăm de la principiul că va exista o decizie astăzi’ cu privire la durata operaţiunii americane, a mai indicat Heiko Maas.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Incendiile se răspîndesc în California, în toiul unui val de caniculă

Incendiile se răspîndesc în California, în toiul unui val de caniculă Pompierii din California luptau împotriva mai multor incendii, în toiul unui val de căldură,...

Luptătorii ruşi refuză ‘în unanimitate’ să participe la Jocurile Olimpice de la Paris

Luptătorii ruşi refuză 'în unanimitate' să participe la Jocurile Olimpice de la Paris Federaţia rusă de lupte a anunţat sâmbătă că luptătorii săi autorizaţi să...

Samsung se așteaptă să obțină profituri cu peste 1400% mai mari datorită cererii mari de cipuri

Samsung se așteaptă să obțină profituri cu peste 1400% mai mari datorită cererii mari de cipuri Adoptarea pe scară largă a inteligenței artificiale a dus...

Evenimentele Zilei de 7 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 7 iulie în Istorie  7 iulie este a 188-a zi a calendarului gregorian și a 189-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.