Bernie Sanders le cere trolilor să renunțe la ‘atacurile personale urâte’ pe internet

Publicat:

Candidatul democrat la alegerile prezidenţiale americane Bernie Sanders a făcut apel joi să se pună capăt “intimidărilor sau atacurilor personale urâte” din mediul online, după ce un puternic sindicat din industria ospitalităţii din Nevada i-a acuzat pe susţinătorii săi de hărţuire, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Sindicatul Lucrătorilor din Industria Culinară a spus că susţinători ai lui Sanders, unul dintre favoriţi în alegerile primare democrate pentru desemnarea candidatului pentru Casa Albă, au atacat ‘cu răutate’ organizaţia pe Twitter şi prin mesaje scrise, vocale şi directe după ce sindicatul a criticat marţi planul de asigurări de sănătate universal al senatorului.


Citeşte şi: Venezuela îşi trimite armata la graniţa cu Columbia

Sanders, un progresist care se promovează ca un susţinător al sindicalismului, nu a recunoscut în mod specific presupusul comportament abuziv al susţinătorilor săi, iar în apelul său a cerut oprirea hărţuirilor comise de susţinătorii tuturor campaniilor, dar a subliniat că membrii mişcării sale trebuie să fie “respectuoşi”.

“Toate formele de hărţuire sunt inacceptabile, şi le cerem susţinătorilor tuturor campaniilor să nu comită acte de intimidare sau atacuri personale urâte”, a precizat el într-un comunicat.

“Oricine comite atacuri personale asupra altcuiva în numele meu nu face parte din mişcarea noastră. Nu avem nevoie de ei. Şi, ca să fiu sincer cu dumneavoastră, nu sunt sigur că fac cu adevărat parte din mişcarea noastră”, a adăugat Sanders într-un interviu la PBS.

Sanders a obţinut cele mai multe voturi în scrutinele din primarele democrate în statele Iowa şi New Hampshire în această lună. Următoarele alegeri în această cursă de la un stat la altul pentru desemnarea democratului care va concura împotriva preşedintelui republican Donald Trump în noiembrie sunt în Nevada, la 22 februarie, şi în Carolina de Sud, la 29 februarie.

Oponenţii lui Sanders i-au criticat frecvent pe numeroşii susţinători online ai săi pentru atacuri, printre care şi unele asupra femeilor candidate, cum ar fi senatoarea Elizabeth Warren, rivala sa în alegerile primare democrate, şi fostul secretar de stat Hillary Clinton, care l-a învins în cursa pentru desemnarea candidatului democrat la scrutinul din 2016.

Citeşte şi: Secretarul american al Justiţiei critică Twitter-urile lui Trump: ‘Îmi fac munca imposibilă!’

El le-a mai cerut şi cu alte ocazii susţinătorilor săi să folosească discursuri civilizate, însă partizanii săi au afirmat că au fost calomniaţi pe nedrept.

Sindicatul Lucrătorilor din Industria Culinară din Nevada, care are 60.000 de membri şi o influenţă puternică într-un stat dependent în mare măsură de turism, a spus joi că nu va susţine niciun candidat la prezidenţiale, dar şi-a atenţionat membrii că propunerea lui Sanders privind asigurările de sănătate pentru toţi, care ar înlocui asigurările private de sănătate cu un program gestionat de guvern, ar putea pune în pericol acoperirea de sănătate sindicală obţinută cu greu. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ploile au provocat pagube în Ceadîr-Lunga. „Un oraș rămas practic fără electricitate”

Ploile au provocat pagube în Ceadîr-Lunga. „Un oraș rămas practic fără electricitate” Ploile au provocat pagube noaptea tercută în UTA Găgăuzia. Potrivit primarului din Ceadîr-Lunga,...

Tehnologiile de încălzire şi gătit cu combustie internă provoacă la fel de multe decese ca şi accidentele rutiere (raport)

Tehnologiile de încălzire şi gătit cu combustie internă provoacă la fel de multe decese ca şi accidentele rutiere (raport) Încălzirea şi gătitul pe bază de...

Peste 10,7 milioane de decalitri de vinuri, exportate anul trecut! Cine este principalul cumpărător de licori moldovenești

Peste 10,7 milioane de decalitri de vinuri, exportate anul trecut! Cine este principalul cumpărător de licori moldovenești În anul 2023, Moldova a exportat în total...

Șeful ONU cere încetarea ‘vărsării de sânge’ în Fâşia Gaza şi Liban

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut sâmbătă încetarea "violenţelor şocante" şi a "vărsării de sânge" în Fâşia Gaza şi Liban, cu două...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.