Biden face afirmaţii contradictorii despre ‘liniile roşii’ ale războiului din Gaza

Publicat:

Biden face afirmaţii contradictorii despre ‘liniile roşii’ ale războiului din Gaza

Preşedintele american Joe Biden a declarat sâmbătă într-un interviu pentru MSNBC că ameninţarea Israelului cu invazia în Rafah va fi “linia sa roşie” pentru premierul Benjamin Netanyahu, dar apoi a dat înapoi imediat, spunând că nu există o linie roşie şi “eu nu voi părăsi niciodată Israelul”, informează duminică Reuters.

Într-un interviu pentru MSNBC, preşedintele Biden a spus, referindu-se la israelieni, că “ei nu pot avea încă 30.000 de palestinieni morţi ca o consecinţă a urmăririi” militanţilor Hamas, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Bașcana de la Comrat despre discuțiile referitoare la „arestarea” sa

 

Preşedintele Biden şi consilierii săi l-au îndemnat pe Netanyahu în termeni fermi să nu lanseze o ofensivă majoră în Rafah până când Israelul nu va elabora un plan de evacuare în masă a civililor din ultima zonă din Fâşia Gaza pe care încă nu a invadat-o cu forţe terestre.

Mai mult de jumătate din cei 2,3 milioane de oameni din Gaza se adăpostesc în zona Rafah.

“Există şi alte modalităţi de a face faţă, de a ajunge la, de a face faţă… traumei cauzate de Hamas”, a mai spus Biden, referindu-se la atacul grupării islamiste din 7 octombrie din sudul Israelului.

Întrebat dacă o invazie israeliană în Rafah ar constitui o linie roşie pentru el în relaţia cu premierul Netanyahu, Biden a răspuns că “este o linie roşie, dar nu voi părăsi niciodată Israelul. Apărarea Israelului continuă să fie importantă. Deci nu există o linie roşie (în care) voi tăia toate armele, astfel încât să nu aibă Domul de Fier care să îi protejeze”.

Biden a insistat, totuşi, că Netanyahu “trebuie să acorde mai multă atenţie pierderii de vieţi nevinovate ca urmare a acţiunilor întreprinse”. Conform AFP, a adăugat că “după părerea mea, el (Netanyahu) face mai mult rău decât bine Israelului”.

Citeşte şi:  VIDEO: Șor cu datorii la oameni: „Nu s-au dat pentru cei care au stat cu „palatka” în centru…”

Preşedintele SUA şi-a repetat apelul pentru o încetare a focului de şase săptămâni în vederea eliberării ostaticilor şi a livrării de ajutoare populaţiei palestiniene, deşi negocierile par să se fi blocat.

Întrebat dacă se poate ajunge la o încetare a focului înainte de Ramadan, care începe pe sau în jurul datei de 10 martie, preşedintele american a spus:”Cred că este întotdeauna posibil. Nu renunţ nicicând la asta”.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou Filmul „Rust” va avea premiera la un...

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, a...

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro Un cetățean...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.