Biden şterge o nouă serie de credite studenţeşti, de 7,4 miliarde de dolari

Publicat:

Biden şterge o nouă serie de credite studenţeşti, de 7,4 miliarde de dolari

Administraţia preşedintelui american Joe Biden va anula credite de studii în valoare de 7,4 miliarde de dolari pentru aproximativ 277.000 de beneficiari, a anunţat vineri Casa Albă, aceasta fiind cea mai recentă dintr-o serie de ştergeri ale datoriilor pentru studenţi decise de liderul democrat, relatează Reuters.

Biden anunţase luni ştergeri ale unor datorii studenţeşti de care ar urma să beneficieze cel puţin 23 de milioane de americani, aceste credite fiind în SUA o chestiune de interes major pentru votanţii tineri, de al căror sprijin el are nevoie la alegerile prezidenţiale din noiembrie, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

Planul său include anularea unor datorii individuale de până la 20.000 de dolari constând în dobânzi curente şi capitalizate pentru creditele de studii, indiferent de venitul celor care au contractat creditele.

În martie, o altă serie de anulări de credite studenţeşti promisă de administraţia Biden va aduce anularea unor împrumuturi în valoare totală de circa 6 miliarde de dolari pentru aproximativ 78.000 de creditori.

Administraţia Biden a mai anunţat vineri că a aprobat o anulare semnificativă de credite de studii, promisă anterior, în valoare de circa 153 de miliarde de dolari, de care vor beneficia aproximativ 4,3 milioane de americani.

După ce Curtea Supremă a SUA i-a blocat în iunie anul trecut un plan masiv de ştergere a unor datorii studenţeşti de 430 de miliarde de dolari, Joe Biden a promis că va găsi soluţii alternative pentru a anula din creditele pentru studii.

Cel mai probabil contracandidat al său la preşedinţia SUA, republicanul Donald Trump a criticat demersul preşedintelui democrat, despre care a spus că este implementat “fără nici măcar un singur act al Congresului”.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Republicanii în general au calificat acest demers de anulare a împrumuturilor contractate de studenţi drept o folosire excesivă a autorităţii prezidenţiale şi o acţiune inechitabilă, întrucât de scutirea de credite nu beneficiază şi datornicii din alte categorii sociale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O nouă plângere pentru agresiune sexuală, depusă împotriva rapperului P. Diddy

O nouă plângere pentru agresiune sexuală, depusă împotriva rapperului P. Diddy O nouă plângere pentru agresiune sexuală a fost depusă împotriva rapperului american Sean ''Diddy''...

Numărul americanilor care consumă ‘iarbă’ îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool

Numărul americanilor care consumă 'iarbă' îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool Numărul americanilor care consumă canabis zilnic l-a depăşit,...

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă Administrația Președinției Cehe a comunicat că este necesară ținerea sub observație pentru...

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical datorită unei tehnici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.