X

Bilanțul atacurilor din sudul Rusiei s-a modificat. 24 de oameni au murit

Bilanțul atacurilor din sudul Rusiei s-a modificat. 24 de oameni au murit

24 de oameni au murit în urma atacurilor asupra posturilor de poliție, a bisericilor și a unei sinagogi din republica rusă Daghestan. Printre victime sunt și cinci bărbați înarmați. Atacurile au avut loc duminică seara.

Atacurile aparent coordonate au vizat orașele Derbent și Makhachkala. Oameni înarmați au atacat o biserică și o sinagogă din Derbent, care găzduiește o veche comunitate evreiască. În cel mai mare oraș al Daghestanului, Makhachkala, au fost atacate o biserică și un post de poliție din apropierea unei sinagogi, potrivit stiripesurse.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Cel puțin 16 persoane au fost transportate la spital după atacul de duminică seara, potrivit BBC.

Trei zile de doliu au fost declarate în Daghestan, o republică predominant musulmană din sudul Rusiei, învecinată cu Cecenia. Mai mulți oficiali ruși au sugerat că ucrainenii ar fi în spatele atacului.

Totuși, Daghestanul a fost în trecut scena unor atacuri islamiste. Între 2007 și 2017, o organizație jihadistă numită Emiratul Caucazului, iar mai târziu Emiratul Islamic al Caucazului, a organizat atacuri în Daghestan și în republicile ruse vecine Cecenia, Ingușeția și Kabardino-Balkaria.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Tags: atacuriDaghestanvictime
Externe