Bilanţul inundaţiilor şi alunecărilor de teren în Rwanda a crescut la 127 de morţi

Publicat:

Cel puţin 127 de persoane şi-au pierdut viaţa în Rwanda în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren cauzate de ploile torenţiale, care au distrus de asemenea numeroase locuinţe şi au blocat drumuri în această mică ţară din Africa de Est, potrivit unui nou bilanţ publicat de autorităţile ruandeze, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Până în acest moment”, 127 de persoane au murit în Provinciile de Vest, de Nord şi de Sud după ploile torenţiale din noaptea de marţi spre miercuri, a anunţat preşedinţia ruandeză.


Citește și : Washingtonul nu l-a avertizat pe Zelenski de scurgerea de informaţii de la Pentagon

În districtele cele mai afectate Rubavu, Ngororero, Nyabihu (Vest), Gakenke, Burera, Musanze (Nord) şi Nyamagabe (Sud), operaţiuni de salvare se află în curs de desfăşurare pentru a permite “evacuarea şi relocarea temporară a locuitorilor din zonele afectate şi cu risc ridicat în condiţiile în care ploile continuă”, a adăugat preşedinţia ruandeză.

Imaginile postate pe contul de Twitter al Agenţiei ruandeze de radiodifuziune (RBA) se pot vedea case distruse, acoperişuri prăbuşite, drumuri blocate de alunecări de teren, câmpuri inundate şi ape pline de nămol.

La Rubavu, locuitorii au fost luaţi prin surprindere. Râul Sebaya, care se varsă în Lacul Kivu la câţiva kilometri distanţă, a ieşit din matcă.

Aflat în vizită în oraş, purtătorul de cuvânt al guvernului a declarat pentru AFP că autorităţile ajută locuitorii afectaţi să se adăpostească în corturi şi clădiri publice, mai ales în şcoli.

În districtul Ngororero, la sud de Provincia de Vest, râul Nyabarongo a ieşit din matcă şi a blocat principalul drum, “făcând accesul la district inaccesibil pe uscat”, adaugă RBA, avertizând că nivelul râului “continuă să crească”.

“Când au început inundaţiile, au avut loc alunecări de teren uriaşe care au doborât copaci şi au blocat drumul. Culturile noastre au fost şi ele distruse”, a declarat o femeie intervievată de RBA în Provincia de Nord.

Citește și : Iranul a sechestrat un alt petrolier în Strâmtoarea Ormuz

Ploile sezoniere care au lovit Africa de Est au provocat, de asemenea, decese în Uganda.

Şase persoane au murit în urma unei alunecări de teren cauzate de ploile abundente în regiunea Kisoro, în sud-vestul ţării, nu departe de graniţa cu Rwanda, a anunţat Crucea Roşie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.