Biserica Sfântului Mormânt rămâne ÎNCHISĂ

Publicat:

Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, locul unde, potrivit tradiţiei creştine, a fost crucificat şi înmormântat Iisus Hristos, era în continuare închisă luni dimineaţa, în semn de protest împotriva unor măsuri fiscale israeliene, informează AFP, potrivit agerpres. 

Perioada pentru care cel mai sfânt loc al creştinătăţii va rămâne închis rămâne pe moment nedeterminată, în aşteptarea unei decizii a liderilor bisericilor creştine din Ierusalim, au indicat clerici creştini.


Citeşte şi: Explozie puternică într-un magazin din Leicester; patru persoane au murit

Liderii bisericilor ortodoxă greacă, armeană şi catolică – biserici care împart administrarea acestui loc sfânt – au luat iniţiativa “fără precedent” – potrivit acestora – de a închide porţile Bisericii Sfântului Mormânt.

Ei denunţă decizia anunţată în urmă cu câteva săptămâni de către municipalitatea israeliană din Ierusalim de a-i pune să plătească impozite pe proprietăţile care nu sunt lăcaşe de cult sau centre de educaţie religioasă, dar în care se desfăşoară activităţi comerciale, generatoare de venituri, cum ar fi cele obţinute din chirii.

Liderii religioşi protestează, de asemenea, împotriva unui proiect de lege care, potrivit acestora, atentează la drepturile lor de proprietate în Ierusalim.

Citeşte şi: Dodon este terifiat de spectrul unirii cu România şi convoacă Consiliul de Securitate

Potrivit bisericilor menţionate, aceste dispoziţii israeliene urmăresc să diminueze prezenţa creştină la Ierusalim.

Biserica Sfântului Mormânt este situată în Ierusalimul de Est, partea palestiniană a Ierusalimului anexată de către Israel. Anexarea este considerata ilegală de către comunitatea internaţională, aminteşte AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

Valeriu Pleşca vorbeşte despre Reîntregirea Republicii Moldova

Valeriu Pleşca vorbeşte despre Reîntregirea Republicii Moldova Problema integrităţii teritoriale a Republicii Moldova există de peste 32 de ani, timp în care au fost întreprinse...

Mihai Isac: Pacea rusească în Ucraina, o capcană întinsă de Federația Rusă comunității internaționale

Mihai Isac: Pacea rusească în Ucraina, o capcană întinsă de Federația Rusă comunității internaționale Acceptarea condițiilor Kremlinului pentru demararea ipotetică a negocierilor de pace este...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.