Bisericile din Hamburg comemorează uciderea martorilor lui Iehova

Publicat:

Bisericile din Hamburg desfăşoară duminică un serviciu ecumenic pentru a comemora victimele atacului produs în urmă cu 10 zile, când un bărbat a deschis focul într-un lăcaş de cult al Martorilor lui Iehova, transmite duminică DPA, potrivit agerpres.

În atacul produs la 9 martie, un bărbat, identificat drept Philipp F., conform legilor germane privind confidenţialitatea, a ucis patru bărbaţi, două femei, un copil nenăscut în vârstă de 7 luni şi apoi s-a sinucis.


Citește și : Biden: Mandatul de arestare al CPI împotriva lui Putin pentru crime de război este ‘justificat’

Comemorarea de duminică, organizată la biserica Sfântul Petru din Hamburg, este organizată de Biserica Luterană. Arhidioceza Catolică din Hamburg şi comunitatea ecumenică a Bisericilor Creştine participă la comemorare. Primarul din Hamburg, Peter Tschentscher, este şi el prezent.

Organizatorii au subliniat că nu au conceput evenimentul ca pe o alternativă la serviciile funerare pentru membrii Martorilor lui Iehova ucişi. Organizaţia locală a Martorilor lui Iehova şi-a exprimat susţinerea pentru acest eveniment, dar va desfăşura servicii funerare conform propriilor principii religioase.

Persoanele ucise aveau între 33 şi 60 de ani. Mama copilului nenăscut a supravieţuit, dar a fost grav rănită.

În total, 8 persoane au fost rănite, dintre care patru grav, în cadrul atacului desfăşurat la locul de rugăciune al Martorilor lui Iehova denumit Kingdom Hall.

Autorul atacului de joi seara de la o sală de rugăciune a Martorilor lui Iehova din Hamburg, soldat cu şapte morţi, deţinea în mod legal un pistol semiautomat Heckler & Koch şi era ţintaş amator, fără a avea cazier sau legături cu terorismul, caz în care nu ar fi putut deţine arme, conform poliţiei germane.

Citește și : SUA ‘încurajează’ Turcia să ratifice ‘rapid’ aderarea Suediei la NATO

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.