Bitcoin-ul SE PRĂBUŞEŞTE după ce Kazahstanul A TĂIAT internetul

Publicat:

Fosta republică sovietică, al doilea cel mai mare centru de minat modede virtuale din lume, se confruntă cu întreruperi majore de internet pe fondul protestelor antiguvernamentale la nivel național.

Bitcoin a înregistrat o scădere bruscă, pe măsură ce protestele continuă în Kazahstan, unde internetul a fost închis, forțând ‘minerii’ locali să-și închidă echipamentele.


Citeşte şi: Poliţia din Kazahstan A ELIMINAT zeci de protestatari (VIDEO)! La Alamtî se aud focuri de armă – Black News

Cea mai importantă criptomonedă din lume a scăzut la 42.786 USD, ceea ce a marcat o scădere zilnică de aproape 8,5%, extinzând pierderile înregistrate în timpul sesiunii precedente.

Scăderea a avut loc după ce furnizorul de date de rețea NetBlocks a raportat „întrerupere semnificativă a serviciului de internet în Kazahstan începând cu seara de marți, 4 ianuarie 2022, progresând la o întrerupere a comunicațiilor la nivel național miercuri după-amiază”. Conectivitatea normalizată a rețelei din Kazahstan a scăzut la 2%.

Revolte au izbucnit duminică în vestul Kazahstanului, la o zi după ce decizia guvernului de a elimina plafonul la prețurile energiei a intrat în vigoare, dublând costul gazului petrolier lichefiat.

Citeşte şi: Washingtonul stă cu ochii pe Kazahstan şi îndeamnă autorităţile la ‘reţinere’ – Black News

Președintele Kassym-Jomart Tokayev a demis guvernul, promițând că prețurile mai mici ale combustibilului vor fi restabilite. Cu toate acestea, anunțul a avut un efect redus, mitingurile s-au răspândit în cele mai mari orașe ale fostului stat al Uniunii Sovietice. În încercarea de a reduce acoperirea revoltelor furioase, autoritățile din Kazahstan ar fi tăiat internetul.

Printre celelalte dificultăți cu care se confruntă Bitcoin în prezent se numără semnalul Fed-ului SUA pentru creșterea ratelor dobânzilor, care ar putea avea loc încă din martie. Știrea, publicată miercuri, a declanșat turbulențe imediate pe piață, ducând acțiunile americane în scădere bruscă și extinzând pierderile bitcoin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova Trei biblioteci școlare vor fi modernizate și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.