Blinken: SUA fac totul pentru a împiedica transferurile de arme către Rusia

Publicat:

Blinken: SUA fac totul pentru a împiedica transferurile de arme către Rusia

Statele Unite lucrează neîncetat pentru a împiedica transferurile de arme şi echipamente către Rusia, în special din Iran sau Coreea de Nord, care sunt apoi folosite împotriva Ucrainei, a declarat marţi, la Paris, secretarul american de stat Anthony Blinken, potrivit AFP.

“Lucrăm zi de zi pentru a preveni în mod eficient transferul de arme şi materiale către Rusia destinate alimentării acestei maşinării de război şi alimentării bazei industriale de apărare” a Moscovei, a spus şeful diplomaţiei americane, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

“În ceea ce priveşte rachetele care vin din Iran în Rusia, lucrăm împreună pentru a încerca să întrerupem şi să penalizăm orice furnizare de acest tip de sprijin, indiferent dacă este din partea Iranului, Coreii de Nord sau a altora, inclusiv China“, a declarat el la o conferinţă de presă comună la Paris cu omologul său francez Stephane Sejourne.

Problema transferurilor de arme către Rusia va fi discutată la o reuniune a miniştrilor de externe din NATO la Bruxelles, a spus el.

Pentru că aceasta nu este “doar o ameninţare pentru Ucraina. Este o ameninţare la adresa securităţii europene în ansamblu”, a mai afirmat Blinken.

Întrebaţi despre perspectiva aderării Ucrainei la NATO, Stephane Sejourne şi Antony Blinken s-au referit la comunicarea făcută la summitul de la Vilnius în iulie anul trecut, unde s-a vorbit despre aderare fără un calendar.

“Statele membre se angajează să sprijine reformele Ucrainei pe calea integrării în NATO”, a declarat Stephane Sejourne.

“În următoarele câteva ore, în următoarele câteva zile, vom confirma această unitate a ţărilor NATO în jurul acestei formule, care ar trebui să rămână aceeaşi cu cea de la Vilnius”, a adăugat el.

“Aşa cum au spus aliaţii la Vilnius, Ucraina va fi membră a NATO”, a afirmat Blinken, adăugând că “trebuie să avem o foaie de parcurs foarte bună şi foarte clară pentru a ajunge la această concluzie”.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

“Şi cred că summitul NATO şi cea de-a 75-a aniversare vor fi foarte concentrate, într-un mod foarte concret, asupra modului de stabilire a acestei foi de parcurs”, a declarat el.

Antony Blinken se va deplasa miercuri la Bruxelles.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Israelul promite, la începutul Paştelui evreiesc, noi lovituri dure împotriva Hamas

Israelul promite, la începutul Paştelui evreiesc, noi lovituri dure împotriva Hamas Israelul, care sărbătoreşte luni începutul Paştelui evreiesc, se pregăteşte să intensifice presiunea militară în...

Israelul atenţionează asupra dezvoltării de arme nucleare de către Iran

Israelul atenţionează asupra dezvoltării de arme nucleare de către Iran Preşedintele Israelului, Isaac Herzog, a atenţionat asupra dezvoltării de arme nucleare de către Iran, informează...

METEO: Se menține vremea instabilă

METEO: Se menține vremea instabilă Vremea instabilă se menține și astăzi. În mare parte, cerul va fi acoperit cu nori și izolat va ploua. CItește...

Cum comunică peștii între ei. „Oceanele sunt pline de sunete”

Cum comunică peștii între ei. „Oceanele sunt pline de sunete” De la zgomote misterioase de clicuri într-un acvariu de laborator, la zumzăituri și cântece de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.