Bloggeriţa rusă Anna Bajutova, condamnată la cinci ani şi jumătate de închisoare pentru un stream despre Bucea

Publicat:

Bloggeriţa rusă Anna Bajutova, condamnată la cinci ani şi jumătate de închisoare pentru un stream despre Bucea

Un tribunal din Moscova a condamnat-o miercuri pe bloggeriţa rusă Anna Bajutova la cinci ani şi jumătate de închisoare pentru că a citit pe platforma Twitch mărturii despre masacrul atribuit Rusiei în oraşul ucrainean Bucea.

“Dezgustător, respingător, de rahat!”, a reacţionat femeia de 30 de ani din cuşca de sticlă rezervată inculpaţilor în sala de judecată, potrivit jurnaliştilor AFP prezenţi la proces, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Tribunalul din districtul Ostankino din nordul Moscovei a declarat-o pe Anna Bajutova vinovată de “răspândirea de informaţii false” despre presupusele abuzuri ale armatei ruse în Ucraina, pe canalul ei YokoBovich de pe Twitch, un serviciu de video live.

“Este un verdict dur, vom face apel”, a declarat avocatul apărării, Andrei Nevrev.

Armata rusă este acuzată că a comis un masacru de sute de civili în oraşul ucrainean Bucea, lângă Kiev, în timpul retragerii sale din regiune în primăvara anului 2022.

Moscova respinge aceste acuzaţii şi denunţă o punere în scenă occidentală, în ciuda numeroaselor mărturii, indicii şi dovezi care arată implicarea armatei ruse.

În iunie 2023, Anna Bajutova a citit mărturii în direct ale locuitorilor din Bucea, acuzând armata rusă de masacru. Bloggeri “patrioţi” ruşi care susţin ofensiva rusă împotriva Ucrainei au depus o plângere împotriva tinerei.

Două luni mai târziu, poliţia a venit la ea acasă, confiscând materialul audiovizual. Canalul său de Twitch, care a funcţionat timp de şapte ani, a fost blocat.

De la începutul ofensivei sale împotriva Ucrainei, Rusia s-a angajat într-o represiune nemiloasă împotriva criticilor guvernului şi ai asaltului.

Multe personalităţi şi persoane anonime au fost condamnate la închisoare după ce au fost acuzate că au răspândit informaţii false care discreditează forţele ruse.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

În aprilie 2024, Serghei Mingazov, un jurnalist rus de la ediţia rusă a Forbes, a fost arestat pentru articole despre masacrul de la Bucea.

Politicianul de opoziţie Ilia Iaşin a fost condamnat la sfârşitul anului 2022 la opt ani şi jumătate de închisoare pentru că a denunţat “uciderea de civili” în acelaşi oraş ucrainean.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

Votat în prima lectură: Mijloacele de transport din stânga Nistrului, fi înmatriculate cu numere neutre până la sfârșitul anului 2026

Votat în prima lectură: Mijloacele de transport din stânga Nistrului, fi înmatriculate cu numere neutre până la sfârșitul anului 2026 Mijloacele de transport din stânga...

Sindicaliștii cer ca majorarea vârstei de pensionare a femeilor să se oprească la 61 de ani sau stabilirea unui moratoriu pentru o perioadă

Sindicaliștii cer ca majorarea vârstei de pensionare a femeilor să se oprească la 61 de ani sau stabilirea unui moratoriu pentru o perioadă Sindicaliștii consideră...

Judecătoarea Ecaterina Buzu va fi evaluată a treia oară de Comisia Pre-Vetting, după ce CSJ i-a admis contestația

Judecătoarea Ecaterina Buzu va fi evaluată a treia oară de Comisia Pre-Vetting, după ce CSJ i-a admis contestația Judecătoarea Ecaterina Buzu, candidată la funcția de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.