X

Bloomberg: ‘De ce îl ajută Israelul pe Ilan Șor, acest aliat al lui Putin, să evite legea?’

„De ce îl ajută Israelul pe acest aliat al lui Putin să evite legea”? Așa a fost intitulat un editorial publicat pe Bloomberg, despre relațiile dintre Kremlin și Hamas, în care se face referire la eventuala extrădare a lui Ilan Șor.

În material se relatează despre frauda bancară și relațiile lui Șor cu Moscova, biografia sa și momentul în care viitorul om de afaceri a venit cu familia în Moldova, dar și eventualele urmări ale extrădării din Israel a ex-deputatului din Moldova.

Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

„Dacă Israelul dorește să semnaleze Kremlinului că sprijinul său pentru Hamas are consecințe, el are la îndemână un instrument: extrădarea lui Ilan Șor, omul de afaceri și politicianul condamnat în Moldova pentru un caz de fraudă bancară de un miliard de dolari. A lucrat dintotdeauna cu Rusia”, se arată în analiză.

Articolul mai relatează despre planurile de răsturnare a guvernării, prin intermediul protestelor plătite. Autorii consideră că Șor a profitat de nemulțumirea populației, pe fundalul urmărilor războiului și creșterii prețurilor. Conform Bloomberg, acesta ar fi răspândit dezinformare, a promis apropiere de Rusia și a participat la „un presupus complot susținut de Rusia”.

Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

Tags: hamasIlan ŞorkremlinMoldovamoscovaŞor
Categorii: ExterneȘtirile zilei