BNM este alături de mediul de afaceri ca să-i asculte nevoile și să caute soluții

Publicat:

BNM este alături de mediul de afaceri ca să-i asculte nevoile și să caute soluții

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a participat la evenimentul organizat de Asociația Businessului European (EBA Moldova) cu genericul: „Integrarea Republicii Moldova în UE – Perspective pentru business”.

Citeşte şi: Americanii se pregătesc de o posibilă invazie rusă în Moldova – Stiripesurse.md


În discursul său, Anca Dragu a menționat că dezvoltarea economică durabilă și integrarea europeană sunt printre prioritățile-cheie ale Republicii Moldova, aflate într-o corelație strânsă. „Integrarea în UE avansează și la nivelul Băncii Naționale a Moldovei, care a reușit să încheie acorduri de cooperare cu Banca Centrală Europeană și Autoritatea Bancară Europeană – două dintre principalele autorități ale UE responsabile de sistemul financiar”, a afirmat guvernatoarea BNM.

BNM este alături de mediul de afaceri ca să-i asculte nevoile și să caute soluții

Anca Dragu a subliniat în context că reforma bancară facilitează integrarea sistemului bancar autohton în UE: „Un sector financiar puternic este unul din principalii factori pentru o dezvoltare durabilă a mediului de afaceri. Și vreau să vă asigur că sistemul bancar din Moldova este stabil, rezilient, bine capitalizat și bine guvernat… Investitori internaționali și europeni, având o bună reputație, o guvernanță puternică și o gestionare eficientă a riscurilor, au intrat în marile bănci din Republica Moldova, contribuind astfel la redresarea activității bancare și la alinierea acesteia la regulile UE”.

Guvernatoarea BNM s-a referit, de asemenea, la nevoia îmbunătățirii accesului la finanțate pentru întreprinderile mici și mijlocii, care au un potențial sporit de a crește economia. La fel, oficialul BNM a subliniat importanța dezvoltării infrastructurii financiare.

„Este esențial ca toți actorii să fie pe deplin implicați în acest proces – atât autoritățile publice, comunitatea de afaceri, cât și investitorii privați”, a adăugat Anca Dragu.

BNM este alături de mediul de afaceri ca să-i asculte nevoile și să caute soluții

Guvernatoarea a evidențiat că în prezent, BNM depune eforturi susținute pentru a îmbunătăți reglementarea, supravegherea, guvernanța corporativă și practica gestionării riscurilor în sectorul financiar nebancar. În acest sens, se optează ca atât companiile de asigurare, cât și piața creditării nebancare să se dezvolte și să ofere servicii de calitate în beneficiul cetățenilor și al businessului.

„Suntem alături de mediul de afaceri, ca să le ascultăm nevoile și să găsim împreună soluții la aceste nevoi”, a declarat Anca Dragu în cadrul forumului „EBA Business Outlook 2024”, care a reunit oficiali de rang înalt, reprezentanți ai sistemului financiar și ai mediului de afaceri ș.a.

Evenimentul este la a treia ediție și își propune să prezinte oportunitățile procesului de integrare a Republicii Moldova în UE, evoluția politicilor publice și perspective în domeniul afacerilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mircea Geoană, despre candidatura sa la președinția României: ‘Nu sunt în căutarea unui alt job internațional’

Mircea Geoană, despre candidatura sa la președinția României: 'Nu sunt în căutarea unui alt job internațional' Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat...

S-au dus la pescuit și s-au ales cu amenzi de peste 1000 de lei

S-au dus la pescuit și s-au ales cu amenzi de peste 1000 de lei S-au dus la pescuit și s-au ales cu amenzi de 1 200...

UE cere o anchetă independentă asupra gropilor comune descoperite în spitalele din Fâşia Gaza

UE cere o anchetă independentă asupra gropilor comune descoperite în spitalele din Fâşia Gaza Uniunea Europeană a anunţat miercuri, prin vocea unui purtător de cuvânt,...

Liderii mai multor formațiuni politice cer punerea sub învinuire a asociaților fugarului Șor

Liderii mai multor formațiuni politice cer punerea sub învinuire a asociaților fugarului Șor Liderii a patru partide politice cer autorităților de drept să pună...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.