BNS: Mai puțină forță de muncă, în R.Moldova

Publicat:

BNS: Mai puțină forță de muncă, în R.Moldova

Mai puțină forță de muncă, în Republica Moldova. Potrivit ultimelor date, prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS), forța de muncă a scăzut cu aproape 2% față de trimestrul întâi al anului 2023. Totodată și rata șomajului a scăzut, în comparație cu aceiași perioadă a anului trecut.

Potrivit sursei citate, în primul trimestru al anului în curs, forța de muncă este în descreștere cu aproape 2%, față de aceeași perioadă a anului 2023, potrivit moldova1.md.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Biroul Național de Statistică anunță că rata șomajului la nivel de țară a înregistrat valoarea de 4,4%, fiind mai mică cu 1,1 puncte procentuale față de aceeași perioadă a anului 2023.

Datele arată că rata șomajului la bărbați a fost de 4,5%, iar la femei – de 4,4%. În același timp, numărul șomerilor estimat de BNS a fost de 39,7 mii de persoane, fiind mai mic cu aproape 11 mii față de primul trimestru 2023.

Astfel, numărul șomerilor oficial înregistrați la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă la 1 aprilie 2024 a constituit 6,7 mii de persoane.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Șomajul a afectat într-o proporție mai mare femeile, care au constituit 51,5% din totalul celor neangajați și persoanele din mediul rural – 52,4%.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Castelul Balmoral din Scoția își va deschide porțile pentru public pentru prima dată

Castelul Balmoral din Scoția își va deschide porțile pentru public pentru prima dată Castelul Balmoral, refugiu scoțian al familiei regale din Marea Britanie încă din...

Cum au ajutat urzicile un botanist să rezolve mai multe crime

Cum au ajutat urzicile un botanist să rezolve mai multe crime Botanistul criminalist Patricia Wiltshire a dezvăluit modul în care cunoștințele sale despre urzici au...

Cum vă poate prelungi viața usturoiul. Un studiu arată că scade colesterolul, reglează glicemia și tensiunea

Cum vă poate prelungi viața usturoiul. Un studiu arată că scade colesterolul, reglează glicemia și tensiunea Un studiu efectuat recent pe 1.500 de persoane arată...

NASA: Astronauţii transportaţi de Boeing spre ISS ‘nu sunt blocaţi’ la bordul staţiei NASA

NASA: Astronauţii transportaţi de Boeing spre ISS 'nu sunt blocaţi' la bordul staţiei NASA Cei doi astronauţi care au ajuns la Staţia Spaţială Internaţională (ISS)...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.