Boeing susține că a adus corecții software-ului simulatorului de zbor pentru aeronavele 737 Max

Publicat:

Boeing a adus corectii software-ului simulator de zbor pentru aeronavele 737 Max, care au fost implicate în două accidente fatale, iar compania a furnizat informații suplimentare operatorilor, potrivit declarațiilor acordate vineri de către un purtător de cuvânt al Boeing, citate de Reuters, potrivit mediafax.

Purtătorul de cuvânt Gordon Johndroe a declarat că schimbările vor asigura faptul că experiența simulatorului este reprezentativă pentru diferitele condiții de zbor și va îmbunătăți simularea forțelor de forță pe roata manuală care ajută la controlul avionului.


Citește și : Vicecancelarul austriac DEMIZIONEAZĂ după apariţia unei înregistrări video compromiţătoare

Comentariile au apărut după ce publicația New York Times a anunțat vineri că Boeing a descoperit recent că simulatoarele de zbor folosite de companiile aeriene pentru a instrui piloții nu au putut replica în mod adecvat condițiile care au jucat un rol în accidentele în care au fost implicate aeronavele 737 Max.

„Boeing colaborează îndeaproape cu producătorii de dispozitive și autoritățile de reglementare asupra acestor schimbări și îmbunătățiri”, a spus Johndroe.

Deși simulatoarele nu sunt construite de Boeing, compania oferă informațiile pe baza cărora sunt proiectate și construite, potrivit New York Times.

Modelul 737 Max a fost menținut la sol în luna martie, în urma unui accident fatal al companiei aeriene Ethiopian Airlines, care a ucis toate cele 157 de persoane aflate la bordul aeronavei, la doar cinci luni după ce un accident similar cu un zbor Lion Air cu același model de aeronavă a ucis 189 de persoane.

Citește și : Zarif: Teheranul nu vrea război şi nicio ţară nu-şi face ‘iluzia că ar putea înfrunta Iranul’

Joi, Boeing a declarat că a finalizat o actualizare a software-ului pentru avioanele 737 Max și că a prezentat un plan de instruire al piloților către Administrația Federală a Aviației din SUA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova Trei biblioteci școlare vor fi modernizate și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.