Boiko Borisov pledează pentru aderarea ţărilor din Balcani la UE

Publicat:

Premierul bulgar Boiko Borisov, a cărui ţară asigură în prezent preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, a pledat luni, la Londra, pentru aderarea ţărilor din Balcani la UE, pe care le-a calificat drept ‘elevi excelenţi’, transmite AFP.

”Noi toţi am încercat să demonstrăm că putem fi elevi excelenţi care garantează statul de drept, concurenţa şi dezvoltarea economică şi că merităm să facem parte din UE”, a afirmat Borisov, referindu-se la Macedonia, Serbia, Albania, Muntenegru, Bosnia şi Kosovo, conform agerpres.


El s-a exprimat la Londra alături de alţi şefi de guvern din regiunea Balcanilor în cadrul unei conferinţe organizate de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) cu privire la investiţiile Occidentului în Balcani.

Citește și : Germania : Comandantul poliţiei din Berlin a fost destituit din cauza unor erori şi scandaluri

Aceste declaraţii survin pe fondul turneului în Balcani început duminică de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ocazie cu care şeful executivului comunitar se va întâlni cu liderii celor şase ţări balcanice aspirante la integrarea în UE.

”Balcanii Occidentali sunt ţări prietene, aliate, şi parteneri care au o perspectivă europeană”, a declarat Juncker duminică, la Tirana, fără însă a avansa o dată a viitoarei extinderi a forului comunitar.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.