Bolea despre camerele agricole: „Vor reprezenta interesele agricultorilor”

Publicat:

Bolea despre camerele agricole: „Vor reprezenta interesele agricultorilor”

Camerele agricole sunt structuri ce vor fi create pentru a sprijini și a consilia agricultorii, afirmă ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), Vladimir Bolea.

Citește și: Cui încredințează Mitropolia Moldovei Lumina Sfântă?


Potrivit lui, aceste structuri, criticate de unii agricultori, sunt menite să ajute fermierii, de la cei cu exploatații mici până la cei cu suprafețe mari de teren.

„Conducerea Camerelor agricole va fi aleasă de către agricultori, fără intervenția ministerului sau a altor autorități. Astfel, acestea sunt proiectate să fie aproape de nevoile agricultorilor și să reprezinte interesele acestora într-un mod transparent și eficient”, a comunicat Bolea în cadrul emisiunii „7 zile” de la Cinema 1.

Precizăm că anterior, fermierii au criticat inițiativa autorităților de creare a camerelor agricole în Moldova pe care au calificat-o „colectivizare forțată” și au cerut factorilor responsabili să renunțe la proiect.  Cu toate acestea, proiectul a fost avizat pozitiv de Guvern ți aprobat în prima lectură la Parlament și urmează să fie examinat și aprobat în lectură finală.

Potrivit proiectului, camerele agricole sunt organizații cu caracter consultativ, prin intermediul cărora va fi instituționalizat dialogul dintre fermieri și autoritățile publice cu competențe în domeniul agricol, precum și dintre celelalte autorități ale administrației publice centrale și locale, pe domeniile lor de competență. Camerele agricole vor fi constituite în două nivele: zece camere agricole regionale și Camera Agricolă Națională.

Activitatea camerelor agricole va fi finanțată din contul cotizațiilor de membru, din serviciile de consultanță și/sau asistență prestate contra cost, din donații sau sponsorizări, precum și din alte surse legale. Modelul de organizare a camerelor agricole în Republica Moldova va fi unul hibrid.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La Bender au avut loc cea de-a de-a 2-a reuniune privind reglementarea transnistreană. Cu ce s-au încheiat negocierile

La Bender au avut loc cea de-a de-a 2-a reuniune privind reglementarea transnistreană. Cu ce s-au încheiat negocierile Vineri, 17 mai 2024, reprezentanții politici în...

Criză de personal și salarii total neatractive la Inspectoratul de Mediu

Criză de personal și salarii total neatractive la Inspectoratul de Mediu Inspectoratul de Mediu din Republica Moldova se confruntă cu insuficiență de cadre. Momentan, în...

O ucraineancă a rămas fără bijuteriile sale din chihlimbar pe care urma să le vândă în Moldova

O ucraineancă a rămas fără bijuteriile sale din chihlimbar pe care urma să le vândă în Moldova O ucraineancă a rămas fără bijuteriile sale...

Primul tratat internaţional privind inteligența artificială, adoptat de Consiliul Europei

Primul tratat internaţional privind inteligența artificială, adoptat de Consiliul Europei Consiliul Europei a adoptat vineri primul tratat internaţional obligatoriu din punct de vedere juridic menit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.