Bolsonaro promite să rămână activ în politică

Publicat:

Fostul preşedinte brazilian Jair Bolsonaro şi-a afirmat intenţia de a rămâne implicat în politica ţării sale, marţi, în cursul unei recepţii în Florida, sudul Statelor Unite, unde locuieşte de peste o lună, scrie AFP, potrivit agerpres.

“Am 67 de ani şi intenţionez să rămân activ în politica braziliană”, a promis el în faţa celor aproximativ 400 de partizani reuniţi la Orlando de Yes Brazil USA, o organizaţie conservatoare de brazilieni expatriaţi în Statele Unite.


Citeşte şi: GREVĂ masivă a profesorilor, funcţionarilor publici şi lucrătorilor feroviari din UK – Black News

Învins la ultimele alegeri prezidenţiale de Luiz Inacio Lula da Silva, Bolsonaro, care a părăsit Brazilia pe 30 decembrie, cu două zile înainte de învestirea adversarului său, continuă să pună sub semnul întrebării rezultatul scrutinului.

“Multă lume este încă zguduită de ceea ce s-a întâmplat la alegeri (…) Dar vom înfrunta acest moment şi, dacă vrea Dumnezeu, vom câştiga împreună”, a spus el, considerându-se “mai popular ca niciodată”.

La nouă zile după plecarea sa, mii de susţinători ai săi s-au dezlănţuit asupra capitalei Brasilia, vandalizând locuri ale puterii precum Palatul prezidenţial, Congresul şi Curtea Supremă.

“Regret ce au făcut unele persoane inconsecvente pe 8 ianuarie”, a spus din nou Jair Bolsonaro.

Această ieşire a fostului preşedinte a avut loc la două săptămâni după ce a fost inclus într-o anchetă de Curtea Supremă a Braziliei pentru a determina rolul său în asaltul de la Brasilia.

Un magistrat a citat drept probă în special o înregistrare video publicată pe reţelele de socializare în care Bolsonaro pune la îndoială rezultatul alegerilor.

Citeşte şi: Risc SPORIT de atac terorist la Istanbul! Consulatul german a fost ÎNCHIS! – Black News

Jair Bolsonaro s-a păstrat destul de discret de când a plecat la Orlando, unde locuieşte într-o casă a fostului luptător brazilian de arte marţiale José Aldo.

Luni, a cerut o viză suplimentară de şase luni pentru a rămâne în Statele Unite, potrivit avocatului său.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

Ultima zi a recensământului populației

Ultima zi a recensământului populației Astăzi, 7 iulie, este ultima zi a recensământului populației. Conform datelor preliminare prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS), în...

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova Perioada: ora 07:00, data 06.07.2024 până...

Precizările Serviciului Vamal privind regulile de traversarea a frontierei

Precizările Serviciului Vamal privind regulile de traversarea a frontierei „La trecerea frontierei vamale pe sens de intrare, ieșire sau tranzit, este necesar să completați declarația...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.