Bolsonaro se vede un ‘leu’ atacat de ‘hienele’ din presă şi din ONU

Publicat:

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a distribuit luni pe Twitter un videoclip în care este întruchipat de un leu hărţuit de hiene reprezentând partidele politice, ONG-urile, media şi chiar ONU, relatează AFP, potrivit agerpres.

Această postare postare publicată la începutul după-amiezii şi văzută de milioane de internauţi a fost retrasă de pe contul oficial al şefului statului câteva ore mai târziu.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Filipine (VIDEO)! Sunt mai mulţi răniţi şi pagube materiale

În videoclip, care prezintă extrase dintr-un documentar al BBC, legenda “preşedintele Bolsonaro” apare alături de imaginea unui leu în mijlocul savanei.

Leul este înconjurat de mai multe hiene, toate însoţite de logo-uri ale unor instituţii sau organizaţii blamate de preşedintele de extremă dreapta.

Printre ele se pot vedea logo-uri ale partidelor de opoziţie, precum şi cel al PSL, formaţiunea şefului statului, pe care acesta ameninţă să o părăsească din cauza gravelor tensiuni interne.

Alte hiene poartă logo-urile marilor cotidiene, precum ziarele Folha de Sao Paulo şi O Estado de Sao Paulo, sau al canalului tv Globo, cel mai important din ţară.

Leul Bolsonaro este de asemenea, “hărţuit” de instituţii precum Curtea supremă sau Confederaţia naţională a episcopilor Bisericii catolice.

Logo-ul ONU apare şi el printre hiene, ca şi cel al ONG-ului Greenpeace, care denunţă cu regularitate politica de mediu a guvernului brazilian.

Citeşte şi: Trump face celebru un câine care l-a hăituit pe al-Baghdadi

La începutul lui septembrie, Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului Michelle Bachelet a acuzat o “diminuare a spaţiului democratic” în Brazilia.

La finalul videoclipului de 85 de secunde publicat exact la un an de la alegerea lui Jair Bolsonaro, leul reuşeşte să pună hienele pe fugă.

În acel moment, în montajul video apare un mesaj: “Trebuie să ne susţinem preşedintele până la capăt şi nu să-l atacăm. Opoziţia se ocupă deja de asta”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova Trei biblioteci școlare vor fi modernizate și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.