Boris Johnson îi face ‘PROSTĂNACI’ pe francezi. BBC încearcă să ascundă insulta!

Publicat:

O insultă proferată de Boris Johnson la adresa francezilor, pe când era ministru de externe al Regatului Unit, a fost scoasă la cererea Foreign Office dintr-un documentar realizat de BBC în 2018, a relatat vineri cotidianul Daily Mail, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Potrivit tabloidului britanic, fostul şef al diplomaţiei britanice, în prezent favorit la postul de prim-ministru, a declarat că francezii se comportă ca nişte ”prostănaci” în privinţa Brexitului, comentariu care urma să apară într-un documentar al BBC.


Citeşte şi: Prima zi a summitului G20 la Osaka

Ministerul de Externe britanic a cerut însă ca fragmentul respectiv să fie tăiat la montaj, de teama unor repercusiuni asupra relaţiilor cu Parisul, explică publicaţia citată.

Documentarul în trei părţi, intitulat ‘Inside the Foreign Office’, a fost difuzat în noiembrie 2018 de canalul de televiziune BBC Two.

”Programul a fost conceput pentru a reflecta viaţa în interiorul Ministerului de Externe. Echipa de producţie a luat decizii privind conţinutul şi este convinsă că programul îşi atinge obiectivele şi are conţinutul dorit”, a declarat o purtătoare de cuvânt a BBC.

Citeşte şi: Trump şi Putin nu se feresc să-şi afişeze relaţiile amicale – VIDEO

Ministerul de Externe de la Londra a refuzat să facă vreun comentariu.

Boris Johnson, care în iulie 2018 a demisionat din guvern în semn de dezacord cu strategia premierului Theresa May în dosarul Brexit, îşi dispută cu actualul ministru de externe Jeremy Hunt postul de preşedinte al Partidului Conservator şi, implicit, funcţia de prim-ministru. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei Agrigento este un paradis turisc cunoscut în întreaga lume, însă seceta a dus...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.